van der Horst

Ogier stevent af op eerste winst in Corsica

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Met nog twee klassementsproeven te gaan op zondag is Sebastien Ogier al bijna zeker van zijn eerste winst in de Rally van Corsica. Dat is de tiende manche van het WRC-kampioenschap. Thierry Neuville op zijn beurt deed een goede zaak in de strijd om de tweede plaats.
  • LTF
Ogier reed zaterdag in zijn Volkswagen WRC duidelijk rond met een andere ingesteldheid dan op de openingsdag. De Franse wereldkampioen controleerde de wedstrijd, maar klokte toch nog de besttijd op KP7, de langste proef van de rally. De Fransman heeft driekwart minuut voorsprong op zijn dichtste belager.

Thierry Neuville werd zaterdagochtend flink bedreigd door Andreas Mikkelsen maar de Belg toonde zich in de middaglus, in natte condities, duidelijk de sterkere van zijn Noorse generatiegenoot. Neuville lijkt in zijn Hyundai op weg naar een tweede plaats met een ongelooflijke besttijd op de laatste proef van de dag waarin hij iedereen op minstens tien seconden zette. Mikkelsen blijft derde, en volgt al bijna op een halve minuut van Neuville.

Jari-Matti Latvala zet een derde Volkswagen binnen de top vier.

Voor Kris Meeke was het niet de beste namiddag. De Brit vloog op de openingsproef maar moest opgeven op KP6 na een kleine sortie.
Foto: WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 1 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tour de Corse.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons