van der Horst

Spanje: Ogier zet toon op Catalaanse shakedown

Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier heeft in zijn Volkswagen Polo R WRC de snelste tijd gezet op de shakedown van de Rally van Catalunya, de op twee na laatste rally van het jaar. Het regenweer nam vooral een hoofdrol op zich.
  • LTF
Er stond opnieuw geen maat op de Franse wereldkampioen die na de eerste run meteen de kop nam. In zijn derde run klokte hij in Salou een tijd van 2:13.9. Niemand deed beter. Dani Sordo kwam in zijn Hyundai i20 WRC wel maar een tiende tekort.

Andreas Mikkelsen, vorig jaar nog laureaat in Catalunya, klokte een derde tijd, net voor de DS3 WRC van Kris Meeke en de Ford Fiesta WRC van Ott Tänak. Thierry Neuville zette slechts een achtste tijd neer, maar de omstandigheden veranderen voortdurend waardoor de shakedown geen al te beste waardemeter is.

De rally begint donderdagavond met de gekende showproef in Barcelona. Er moeten in totaal 19 klassementsproeven worden afgewerkt. Zondag eindigt de rally met de Power Stage. 

Voor Ogier kan het een speciaal weekend worden. Als de Fransman beter doet dan zijn dichtste concurrenten in de WK-tussenstand, grijpt hij zijn vierde opeenvolgende titel.

Foto: Sophie Graillon



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 13 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons