van der Horst

24H Le Mans: Onroak en Ligier slaan handen in elkaar - Eerste foto Ligier LMP2 coupé

Ligier LMP2
Ligier LMP2
Onroak Automotive, de constructeur die de prototypes bouwt waarmee OAK Racing gaat racen, is een samenwerking aangegaan met Ligier. De nieuwe gesloten LMP2 die de Franse organisatie momenteel aan het bouwen is zal dan ook de naam ‘Ligier LMP2’ dragen, terwijl de bestaande Morgan LMP2 nog steeds wordt aangeboden. Op bijgevoegde foto kan u overigens een eerste impressie krijgen van de coupé die momenteel nog in de ontwikkelingsfase zit. Waneer de Ligier LMP2 zal debuteren is nog niet geweten, al zal de wagen zijn eerste testkilometers maken begin 2014.
Onroak Automotive maakte voorts bekend dat het een compleet assortiment van prototypes wil aanbieden, van LMP1, LMP2, LMP3 tot CN. De verdere ontwikkeling van de reeds bestaande Ligier JS 53 Evo (CN) werd reeds overgenomen door het team van Jacques Nicolet en ook de bouw van een LMP3 zal starten zodra de reglementen bekend worden gemaakt.
 
Natuurlijk is er ook nog het LMP1-project waar nog steeds hard aan wordt gewerkt. De eerste plannen werden reeds midden 2012 gemaakt en OAK Racing hoopte de wagen op een competitieve manier te kunnen in de 24 uren van Le Mans volgend jaar.

Foto: OAK/DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op vrijdag 6 december 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons