van der Horst

Ook IMSA moet schuiven door Le Mans

AIM Vasser Sullivan - Lexus RC F GT3
AIM Vasser Sullivan - Lexus RC F GT3
Terwijl gisteren bekend gemaakt werd dat de 24 Heures du Mans verplaatst werd naar 21 en 22 augustus, kunnen dardoor ook andere kampioenschappen hun kalender overhoop halen. Zo voerde de European Le Mans Series al een wijziging door en ook IMSA komt er niet onderuit. Zo zullen er twee manches een nieuwe datum krijgen, waardoor het IMSA Weathertech Sportscar Championship zijn finale pas in november zal afwerken met Petit Le Mans.
  • Dreamdrive
BMW Team RLL - BMW M8 GTE
BMW Team RLL - BMW M8 GTE
Op de datum waar Le Mans nu zal plaatsvinden, werd normaal de Michelin GT Challenge afgewerkt op de Virginia International Raceway. Gezien IMSA ook de Amerikaanse teams een kans willen geven om naar Frankrijk af te reizen, besloten ze om deze manche te verhuizen naar 9 oktober. Aangezien deze datum normaal voorbehouden werd voor Petit Le Mans, besloot men om deze race op Road Atlanta ook te verplaatsen, naar 13 november. Hierdoor worden er twee enduranceraces afgewerkt op hetzelfde moment in de Verenigde Staten, gezien Creventic dan ook de 24 Hours of Sebring organiseert.

Ook de kampioenschappen in het voorprogramma worden hierdoor geraakt. Terwijl de IMSA Michelin Pilot Challenge en de IMSA Prototype Challenge gewoon zullen volgen, is het af te wachten wat de kampioenschappen zoals de Idemitsu Mazda MX-5 Cup zullen doen. Voor IMSA is dit al een tweede wijziging aan hun kalender nadat zij ook al de twee manches in de staat Californië naar achteren moesten schuiven.
 

Kalender 2021 IMSA WeatherTech Sportscar Championship

22-24 januari: Roar before the Rolex 24
28-31 januari: Rolex 24 at Daytona
17-20 maart: Mobil 1 Twelve Hours of Sebring
14-16 mei: Mid-Ohio
4-5 juni: Detroit Belle Isle
24-27 juni: Six Hours of the Glen
2-4 juli: Canadian Tire Motorsport Park
16-17 juli : Lime Rock Park
6-8 augustus: Road America
10-12 september: Laguna Seca
24-26 september: Long Beach
8-9 oktober: Virginia International Raceway
10-13 november: Petit Le Mans

Foto's: IMSA Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 5 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons