van der Horst

Ook IMSA onthult kalender voor 2024

Start 2023 IMSA 12 Hours of Sebring
Start 2023 IMSA 12 Hours of Sebring
Het lijkt wel een weekend waar de kalenders naar je hoofd geslingerd worden. Na DTM, Formule 2 en Formule 3 heeft ook IMSA de kalender voor volgend jaar bekend gemaakt. Het Amerikaanse endurance-kampioenschap maakte bekend dat men in 2024 maar liefst elf evenementen zal afwerken, met daarbij toch een aantal (halve) verrassingen. Wel opvallend is dat er maar liefst vijf overlappingen zijn met andere grote wedstrijden, waarvan drie met het FIA WEC.
  • Powercars
Beginnen doen we traditioneel met Daytona. De Roar komt eerst van 19 tot 21 januari, om dan een week later gevolgd te worden door de Rolex 24. Van daaruit gaat het richting Sebring, Long Beach en Laguna Seca. De eerste verrassing op de kalender is de volgende manche, want dat is namelijk de Detroit Grand Prix eind mei, begin juni. Na een jaar afwezigheid keert de befaamde motorstad terug op de kalender, maar wel ten koste van een ander legendarisch circuit, namelijk dat van Lime Rock Park. De reden van die terugkeer is dat men volgend jaar wel de oversteek kan maken richting Le Mans. De testdagen staan daar immers een week later gepland.

Eind juni gaat men dan weer richting Watkins Glen, Canadian Tire Motorsport Park, Road America en Virginia voor de enige ronde waar de GT's alleen aanwezig zullen zijn. Dan trekt men richting Indianapolis Motor Speedway voor de volgende verrassing. Eigenaar Roger Penske wilde al langer een endurance race waar de prototypes centraal staan op zijn eigendom en hij krijgt gehoor. De wedstrijd wordt namelijk van 2 uur 40 minuten opgetrokken naar een wedstrijd van zes uur. Tot slot eindigt het seizoen op Road Atlanta met Petit Le Mans. Opvallend is wel dat er vijf overlappingen zijn met toch wel grote wedstrijden. In mindere mate de 24 uren van de Nürburgring (met Detroit) en die van Spa (met Watkins Glen), maar wel belangrijk zijn de drie ronden die samenvallen met het FIA WEC. Zo vallen de wedstrijden van Long Beach, Laguna Seca en Canadian Tire Motorsport Park op hetzelfde moment als respectievelijk de WEC wedstrijden op Imola, Spa en Interlagos.

Kalender IMSA WeatherTech Sportscar Championship 2024

19 - 21 januari: Roar before the Rolex 24
25 - 28 januari: Rolex 24 at Daytona
13 - 16 maart: Mobil 1 12 Hours of Sebring
19 - 20 april: Long Beach (GTP/GTD)
10 - 12 mei: Laguna Seca (GTP/GTD Pro/GTD)
31 mei - 1 juni: Detroit (GTP/GTD Pro)
27 - 30 juni: Sahlen's Six Hours of the Glen
12 - 14 juli: Canadian Tire Motorsport Park (LMP2/GTD Pro/GTD)
2 - 4 augustus: Road America
23 - 25 augustus: Virginia (GTD Pro/GTD)
20 - 22 september: Indianapolis Motor Speedway
9 - 12 oktober: Petit Le Mans

Foto: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 5 augustus 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons