van der Horst

Opel brengt elektrische rallywagen op de markt

Opel Corsa-e Rally
Opel Corsa-e Rally
Op het internationale IAA-motorsalon te Frankfurt, dat plaatsvindt van 12 tot 22 september, stelt Opel als eerste constructeur een elektrische wagen met batterij voor die bestemd is voor klantenteams in de rallysport. In 2020 werken Opel en de ADAC dan ook samen en starten met de ADAC Opel e-Rally Cup, 's werelds eerste merkencup voor elektrische rallywagens.
Opel Corsa-e Rally
Opel Corsa-e Rally
De afgelopen jaren werkten de ADAC en Opel al samen met het opzetten van de ADAC Opel Rallye Cup, de perfecte leerschool voor jonge rallyrijders Opel juniorrijders schreven intussen al vier keer na elkaar (van 2015 tot 2018) met een Opel ADAM R2 de Europese titel op hun naam. De ADAM moet voortaan plaats maken voor de nieuwe Opel Corsa-e die een vermogen levert van 100 kW (136 pk) en beschikt al vanuit stilstand over een koppel van 260 Nm.

Opel Corsa-e Rally
Opel Corsa-e Rally
Michael Lohscheller (CEO van Opel): "De Corsa-e is de elektrische wagen voor iedereen. Dit model is perfect geschikt voor alledaags gebruik en is zeker betaalbaar. Ditzelfde geldt voor de autosport. De nieuwe Corsa verschaft ook veel rijplezier en heeft een bijzonder dynamisch karakter. Wij zijn de eerste autoconstructeur ter wereld die op basis van een productieauto een elektrische rallywagen heeft ontwikkeld”.

Hermann Tomczyk, de voorzitter van ADAC Sport, is er zeker van dat de ADAC Opel e-Rally Cup tot ver voorbij de Duitse grenzen de toon zal zetten voor de toekomstige autosport.

Foto's: Opel.com
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Rally op vrijdag 23 augustus 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons