van der Horst

Opnieuw titelambities voor Aqua Protect Racing Team

Aqua Protect Racing Team 2018 - Norma M20FC
Aqua Protect Racing Team 2018 - Norma M20FC
Aqua Protect, het bedrijf van David Houthoofd met verschillende vestigingen over gans België, wordt zoals reeds eerder gemeld op Autosport.be de nieuwe naamsponsor van het Belcar-kampioenenteam dat tot vorig seizoen onder de naam McDonald's Racing Team door het leven ging. Eigenlijk verandert er niets concreet, want de beide vennoten David Houthoofd en François Bouillon wisselen elkaar af als titelsponsor.
François Bouillon - Sven Van Laere - Vincent Desschans - David Houthoofd / Norma M20FC
François Bouillon - Sven Van Laere - Vincent Desschans - David Houthoofd / Norma M20FC
In de hoofdzetel van Aqua Protect in het West-Vlaamse Moorsele ging afgelopen woensdag de persvoorstelling door en werden de ambities voor 2018 bekendgemaakt. Uiteraard wil het team rond Houthoofd en Bouillon zijn titel verdedigen en wordt een podiumplaats geambieerd tijdens de 24 Hours of Zolder. Daarvoor doen ze onder meer beroep op de ervaren Sven Van Laere die in zijn zog ook zorgde dat niemand minder dan Marc Goossens minstens driemaal het kuipje zal bemannen van de Norma M20 FC met Honda-motor.

De immer snelle en super ervaren Marc Goossens zal het team komen versterken tijdens de eerste en laatste manche van het Belcar kampioenschap gezien David Houthoofd tijdens deze weekends zijn eigen triatlon team zal vervoegen. Uiteraard werd Marc Goossens eveneens aangetrokken om het team te versterken tijdens de 24 Hours of Zolder. Ook Frédéric Vervisch zal tijdens de Zolderse etmaalrace opnieuw het Aqua Protect Racing Team vervoegen, waarmee meteen de twee speerpunten in de jacht op een podiumplaats in de Zolderse klassieker en de titel duidelijk zijn. Makkelijk zal het evenwel niet worden, want het Belcar-peloton wordt binnen de klasse 2 (Proto) opnieuw aangedikt met potentiële winnaars en ook de concurrentie is zwaar bewapend. Marc Goossens en Frédéric Vervisch ontbraken op de persvoorstelling wegens testwerk, maar staken via een videoboodschap hun ambitie niet onder stoelen of banken.

Vincent Desschans - Sven Van Laere - David Houthoofd - François Bouillon
Vincent Desschans - Sven Van Laere - David Houthoofd - François Bouillon
Dit kwintet staat er uiteraard niet alleen voor. Naast de vaste crew van Triple One met Mathieu Faveere en Peter Jacques, aangevuld met Vincent Ramaut die uiteraard ook nog andere teams zoals Deldiche Racing ondersteunt, doet nu ook Frans Jacobs als Data & Race analist zijn intrede en dit exclusief voor Aqua Protect Racing Team. Het is Sven Van Laere, die reeds verschillende malen samen werkte met Jacobs, die de ingenieur richting de Norma duwde. Frans Jacobs is een gekend gezicht op de Belgische circuits en was in het verleden ondermeer aan de slag bij ProSpeed Competition, SRT en NGT Racing. Norma Benelux-invoerder Vincent Desschans zal als team manager alles in goede banen moeten leiden.

Lees ook: Marc Goossens bij kampioenenteam dat nieuwe naam krijgt
Lees ook: Kampioen McDonald's Racing trekt Sven Van Laere aan op Norma
Lees ook: Foto's van nieuwe livery voor McDonald's Racing en VGL Racing

Foto's: Norma BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 8 maart 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons