van der Horst

Kampioen McDonald's Racing trekt Sven Van Laere aan op Norma

Vincent Desschans - David Houthoofd - Sven Van Laere - Frédéric Vervisch - François Bouillon
Vincent Desschans - David Houthoofd - Sven Van Laere - Frédéric Vervisch - François Bouillon
McDonald's Racing pakte met David Houthoofd, François Bouillon en Frédéric Vervisch dit jaar met de Norma M20FC de algemene titel in het Belcar Endurance Championship. De formatie bevestigde aan Autosport.be dat het komend seizoen terugkeert om het startnmmmer 1 te verdedigen, al roept het wel de versterking in van Sven Van Laere. Van Laere was afgelopen seizoen in de Belcar nog actief op de PG Motorsport Porsche Cayman GT4, maar opteert nu om het geweer opnieuw van schouder te wisselen en terug te keren naar een CN-prototype.
  • Powercars
Sven Van Laere
Sven Van Laere
"Ik loop al een tijdje met het idee rond om terug een seizoen te rijden in een prototype", vertelt Sven Van Laere. "Afgelopen jaar waren de plannen er ook al, maar toen was er geen zitje beschikbaar. Ik ben dan ingestapt bij PG Motorsport en daar een prachtig seizoen meegemaakt eigenlijk. Als ik eerlijk moet zijn, vind ik een prototype toch het fijnst om mee te rijden en daarom nam ik contact op met McDonald's Racing. Ik wilde deze kans echt niet missen en met alle geruchten omtrent de reglementen is het misschien wel het laatste jaar dat ik deze kans heb", lacht de Antwerpenaar.

Frédéric Vervisch stuurt McDonald's Racing Norma naar pole
Frédéric Vervisch stuurt McDonald's Racing Norma naar pole
"Voor mij voelt McDonald's Racing eigenlijk een beetje als thuiskomen. Ik voel me enorm op mijn gemak in het team en de nabijheid van technisch preparateur Triple 1 en Deldiche Racing draagt daar zeker toe bij. Weinig mensen weten dat, maar Tim Joosen en ik hebben een gemeenschappelijk verleden in die zin dat we in 1997 samen nog Formule Ford reden bij André Van Hoof. Ik kijk er enorm naar uit om met de Norma aan de slag te kunnen, nadat ik in het verleden reeds met de Wolf reed. Ook Thomas Piessens (van bij zusterteam Deldiche Racing n.v.d.r.) maakte die overstap al en hij vertelt me toch heel wat leuke verhalen daarover. Ik ben dus benieuwd!"

Foto's: Ronald Janssens, Niels Vaeck & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 9 december 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons