van der Horst

Foto's van nieuwe livery voor McDonald's Racing en VGL Racing

McDonald's Racing - Norma M20FC
McDonald's Racing - Norma M20FC
Op een tentoonstelling in Kortrijk ten voordele van het kinderkankerfonds staan de wagens uitgestald waarmee McDonald's Racing en VGL Racing ogenschijnlijk dit seizoen het Belcar Endurance Championship zullen gaan betwisten. Hoewel de bolides nog niet officieel zijn voorgesteld, zijn de Norma en de Saker wel reeds voorzien van de nieuwe kleurenstelling. Eén ding is zeker, zowel kampioenenteam McDonald's Racing als VGL Racing zullen dit jaar opvallen. Beide teams houden ook een trendbreuk met het verleden op vlak van kleurenstelling, want zowel de Norma als de Saker krijgen een volledig ander kleedje aangemeten.
McDonald's Racing - Norma M20FC
McDonald's Racing - Norma M20FC
De Norma M20FC van McDonald's Racing draagt dit seizoen het startnummer 1 en zoals Autosport.be vorig jaar onthulde, krijgt de formatie dit seizoen versterking van de ervaren Sven Van Laere - naast huisrijders David Houthoofd, François Bouillon en Frédéric Vervisch. De racende zakenman was vorig jaar nog actief op een Porsche Cayman GT4 van PG Motorsport, één van de grootste concurrent van, u raadt het... de VGL Racing Saker RapX. Die laatste bolide stapt af van het gifgroene uiterlijk voor een kleurenstelling in lijn met het imago van nieuwe sponsor Xenum, het bedrijf dat in 2016 het merk Syntix overnam.

NSC Motorsports - Lamborghini Gallardo
NSC Motorsports - Lamborghini Gallardo
Toch is die naam niet helemaal verdwenen, want naast de twee Belcar-wagens, staat ook de NSC Motorsports Lamborghini Gallardo FL2 tentoongesteld. Die bolide draagt nog steeds de Syntix-livrei die we onder meer nog kennen van in de GT Sport Club en van tijdens de Blancpain GT Sprint-finale uit 2014 te Circuit Zolder toen de wagen schitterde in handen van Nick Catsburg en Peter Kox, tot een nukkige pneumatische krik tijdens de pitstop roet in het eten gooide.

Naast de voornoemde wagens valt er nog heel wat meer moois te bewonderen. De tentoonstelling ten voordele van het Kinderkankerfonds VZW gaat dit weekend door in de gebouwen van het Leie Center op de Meensesteenweg 95 in Kortrijk. Er worden werken van een zestigtal fotografen tentoongesteld, werken die ook gekocht kunnen worden. De opbrengsten gaan integraal naar het fonds; meer dan een bezoekje waard dus!
 

Foto's: Gregory DegueldeDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 9 februari 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons