van der Horst

Ott Tänak als leider slotdag in in Polen

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak gaat als verrassende leider naar de slotdag van de rally van Polen, de zevende manche van WRC-kampioenschap. De Est bouwde in zijn Ford Fiesta WRC zijn voorsprong zaterdagochtend uit en consolideerde 's middags. De stand bleef onveranderd na de middag, met Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo WRC) en Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) op plaats twee en drie.
  • Skylimit Events
Andreas Mikkelsen - Volkswagen Polo R WRC
Andreas Mikkelsen - Volkswagen Polo R WRC
Na een perfecte ochtendlus nam Tänak het iets rustiger op tijdens de middaglus. De Est controleerde maar wist Mikkelsen toch op een twintigtal seconden te houden. Ook Hayden Paddon kwam geen meter dichten en volgt als derde op 25 seconden. Daarmee staan er drie verschillende merken op het eindpodium.

Ondanks enkele mooie tijden kwam ook Thierry Neuville niet dichter. Hij blijft hangen op ruim 40 seconden van Tänak. De Belgische Hyundairijder moet zondag ook rekening houden met de Volkswagens van Sebastien Ogier en Jari-Matta Latvala die net iets meer dan een minuut achterstand hebben op de leider.

Opvallend, Stéphane Lefebvre, die zevende staat in zijn Citroën DS3 WRC, klokte donderdagmiddag zijn eerste scratch in het WRC. De Fransman toont zich momenteel de meerdere van zijn teamgenoot Craig Breen, die achtste is.

In WRC2 vechten de Skoda-rijders Esappeka Lappi en Teemu Suninen een Fins onderonsje uit.

Foto's: DMack & Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 2 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Polen.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons