van der Horst

Ott Tänak neemt Rally van Polen in handen

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
De Est Ott Tänak heeft zaterdagochtend met drie besttijden de rally van Polen, de zevende WRC-manche, resoluut in handen genomen. In zijn Ford Fiesta heeft hij nu ongeveer twintig seconden voorsprong op de Volkswagen Polo van Andreas Mikkelsen en de Hyundai i20 van Hayden Paddon.
Een perfecte drie op drie voor Ott Tänak zaterdagochtend. Na een secondeslag op vrijdag weet de Est zich te ontdoen van zijn dichtste belagers. De Noor Andreas Mikkelsen volgt al op 18 seconden, de Nieuw-Zeelander Hayden Paddon op 24 seconden.

Andreas Mikkelsen - Volkswagen Polo R WRC
Andreas Mikkelsen - Volkswagen Polo R WRC
Thierry Neuville schoof een plaats op en staat nu vierde op ruim veertig seconden. Verliezer van de dag is de Fransman Sebastien Ogier. De wereldkampioen kan als "veger" geen vuist maken en zakte in zijn Polo van vier naar zes. Hij moet nu naast Neuville ook zijn Finse teamgenoot Jari-Matti Latvala naast zich dulden.

Straks volgen er nog vier proeven, op zondag eindigt de wedstrijd.

Foto's: M-Sport & Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 2 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Polen.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons