van der Horst

Ott Tänak verrast in straten van Barcelona

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
De Est Ott Tänak heeft in de straten van Barcelona gezorgd voor een verrassing van formaat door de besttijd te draaien op de openingsproef van de Rally van Catalonië. Thierry Neuville moest in zijn Hyundai i20 WRC vrede nemen met een zevende tijd.
Het regenweer verhuisde mee met de rallykaravaan van Salou naar Barcelona waar de showproef verreden werd. De wegen lagen er kletsnat bij en vooral de witte lijnen in het centrum van Barcelona bleken spekglad.

Ott Tänak verraste vriend en vijand door op het Catalaanse asfalt met de besttijd te gaan lopen. Mogelijk nog verrassender was de tweede tijd van Lorenzo Bertelli (Ford Fiesta WRC) op 2.7 seconden van de Estse leider. 

Sebastien Ogier (Volkswagen Polo R WRC) was de snelste van de titelprotagonisten met een derde tijd. Op de vierde plaats nog een verrassing van formaat want de Tsjech Jan Kopecky murwde zich met zijn Skoda Fabia R5 tussen Ogier, en Craig Breen en Kris Meeke die in hun DS3 WRC ex aequo draaiden.

Neuville klokte een zevende tijd. "Het regende zo hard. Ik had aquaplanning na de start maar we reden een goede proef", aldus de Belg. Kevin Abbring werd veertiende in de ouwe Hyundai i20.

Ghislain de Mevius parkeerde zijn Skoda nog net in de top-25.

Foto: twitterpage @otttanak

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 13 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons