van der Horst

Oulton Park: Bentley en Lamborghini verdelen de zeges

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
De eerste manche van het British GT vond verleden weekend plaats op de omloop van Oulton Park, waar er twee races over een uur betwist werden. Op zondag ging de overwinning naar de JRM Racing Bentley Continental GT3 van Rick Parfitt Jnr en Seb Morris, maandag was het de Barwell Motorsport Lamborghini Huracan van Sam De Haan en Jonny Cocker die als eerste over de meet kwam.
  • Powercars
JRM Racing - Bentley Continental GT3
JRM Racing - Bentley Continental GT3
De JRM Racing Bentley kreeg de leiding van race 1 in handen nadat de RAM Racing Mercedes en de Team Parker Bentley die streden om de koppositie kort na de start op elkaar inreden en zo alle kansen op de zege zagen vervliegen. Na de safety car procedure die een gevolg was van die crash, nam de JRM Racing Bentley de koppositie over en stond die niet meer af. Adam Balon en Phil Keen eindigden tweede in de Barwell Motorsport Lamborghini, de Optimum Motorsport Aston Martin #96 van Oliver Wilkinson en Bradley Ellis pakte de laatste podiumplaats. McLaren bezette het ganse podium in de GT4 klasse met op de eerste plaats de Tolman Motorsport 570S van James Dorlin en Josh Smith. De Ford Mustang GT4 van Buford/McCumbee eindigde net naast het podium.

Multimatic Motorsports - Ford Mustang GT4
Multimatic Motorsports - Ford Mustang GT4
Phil Keen, startende van op de pole was het best weg in race 2, maar de Barwell Motorsport rijder moest de eerste plaats afstaan bij de pitstops aan de Team ABBA Racing Mercedes #8 die nu op de huid gezeten werd door de tweede Barwell Motorsport Lamborghini met Sam De Haan aan het stuur. Na de herstart na een tweede safety car periode ging Neary wijdt in een bocht waarvan De Haan profiterde om de koppositie over te pakken en naar de zege te rijden. Sam De Haan en Jonny Cocker haalden het voor Adam Christodoulou en Richard Neary, de Beechdean AMR Aston Martin van Andrew Howard en Marco Sorensen pakte de derde plaats. In de GT4 klasse was de overwinning voor de Ford Mustang Multimatic #15 van Sebastian Priaulx en Scott Maxwell.

Foto's: British GT
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op dinsdag 23 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oulton Park.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons