van der Horst

Overzicht: NASCAR-puntenstand met Stienes Longin op kop!

Bert en Stienes Longin, Nicolo Rocca en Anthony Kumpen
Bert en Stienes Longin, Nicolo Rocca en Anthony Kumpen
Stienes Longin is aan een zeer constant seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series bezig. De Vlaams-Brabander timmert onder het (goed)keurend oog van vader Bert reeds jaren aan zijn autosportcarrière en legt daarbij de focus op het Europees Kampioenschap NASCAR. Nadat hij vorig jaar op absolute snelheid nog de duimen moest leggen voor de echte toppers, meldt hij zich in 2019 constant vooraan het veld. Op een eerste zege is het nog wachten dit seizoen, maar met een top 10-notering in elke verreden race, hees Longin zich dit weekend naar de kop in de puntenstand. Een overzicht!
Raceway Venray, over twee weken, is de laatste etappe in het reguliere kampioenschap. Vanaf de manche nadien, in Hockenheim, is het tijd voor de play-off's en dus dubbele punten. Dankzij een totaal van 272 punten, ligt Stienes Longin in pole positie voor de Elite 1-titel, al lijkt die titelstrijd uit te gaan draaien op een vierstrijd. Ook teamgenoot Nicolò Rocca, Alon Day en Loris Hezemans steken namelijk de neus aan het venster met een deficit van minder dan 30 eenheden. Meervoudig kampioen Ander Vilariño telt reeds 51 punten achterstand; niet onoverkomelijk, maar een niet weg te cijferen nadeel ten opzichte van de constante Longin.

In de Elite 2 series leidt de Zwitser Giorgio Maggi, voor PK Carsport-rijder Vittorio Ghirelli (eveneens 8 top tien-noteringen op evenveel races), Advait Deodhar en Lasse Sörensen, allen binnen de kaap van 38 punten. Bij de teamklassering zien we twee Belgische vlaggen in de top 3, met de PK Carsport-bolides #11 en #24 op een respectievelijke tweede (-56) en derde (-80) plaats, maar de plaats bovenaan de rangschikking gaat voorlopig naar de #50 Hendriks Motorsport-wagen van onder meer Loris Hezemans.

Lees ook: Most: Dubbel voor PK Carsport in race 1 ELITE 1
Lees ook: Most: Hezemans wint - Longin verstevigt leidersplaats met nieuw podium

--- Voorlopige tussenstand Elite 1 EK NASCAR 2019 na race 8 (pdf) ---
--- Voorlopige tussenstand Elite 2 EK NASCAR 2019 na race 8 (pdf) ---
--- Voorlopige tussenstand Teams EK NASCAR 2019 na race 8 (pdf) ---

Foto: PK CarsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 1 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Most.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons