van der Horst

WRC: Hayden Paddon ruikt eerste zege

Hayden Paddon
Hayden Paddon
De Nieuw-Zeelander Hayden Paddon begint straks als leider aan de slotdag van de rally van Argentinië, de vierde manche van het WRC. de Hyundairijder kan zondag zijn eerste zege uit zijn prille carrière boeken. Thierry Neuville staat op een zucht van de zesde plaats.
  • Powercars
Jari-Matti Latvala mocht als leider de tweede dag in. De Finse Volkswagenrijder benutte zijn gunstige startpositie en sloeg een kloof met zijn naaste concurrenten. Halfweg de tweede dag stond Paddon al op ruim 13 seconden, Sebastien Ogier zelfs op driekwart minuut. Maar in de veertiende proef ging het mis voor Latvala. De Fin maakte een foute inschatting, ging te diep een linkse bocht in en sloeg over de kop.

Hayden Paddon
Hayden Paddon
Op die manier kreeg Hayden Paddon de koppositie in de schoot geworden. De Nieuw-Zeelander verdedigt op de slotdag, met nog drie proeven te gaan, een voorsprong van net geen halve minuut op Sebastien Ogier, maar de Fransman moet zondag voor de eerste keer niet openen en de weg vegen. Teamgenoot Andreas Mikkelsen staat derde op net geen driekwart minuut.

Thierry Neuville is op de tweede dag opgeklommen van een tiende naar een zevende plaats en staat op luttele tellen van de zesde stek van de Argentijn Marcos Ligato. Neuville klokte onderweg enkele bemoedigende tijden.

Foto's: Sandro Delaere & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zondag 24 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons