van der Horst

Paul Ricard: Maxime Martin topt tweede vrije training

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
In de overtrokken namiddagsessie was het de Marc VDS BMW Z4 GT3 van Maxime Martin (#3) die het 62 wagens sterke veld aanvoerde na 90 minuten. De BMW-fabrieksrijder deed met een 2:06.730 een goede zes tiende af van de besttijd in de voormiddag en was de Hexis McLaren van Alvaro Parente nipt te snel af (+0.078s). Lucas Ordonez aardt duidelijk goed op de Zuid-Franse omloop en realiseerde de derdesnelste chrono, de Spanjaard deelt zijn GT Acadamy Nissan met onze landgenoot Wolfgang Reip. Na de opvallende 1-2 in de eerste vrije training zette de Blancpain Racing Lamborghini #24 ditmaal de vijfde tijd neer, terwijl de #125 op P17 bleef steken. Al bij al bleef het een rustige sessie zodanig dat er over heel de dag weinig opmerkelijke incidenten te melden waren.
Een korte blik op de overige Belgen leert ons dat de AF Corse Ferrari van ondermeer Louis Machiels als negende geklasseerd werd, terwijl Vervisch de Boutsen Ginion McLaren naar P13 stuurde, twee plaatsen voor de Vita4One BMW van Greg Franchi. De Phoenix-troepen vertegenwoordigden in de namiddag het best met (maar) de 23e chrono voor de R8 LMS ultra van Kumpen/Ide/Winkelhock, primus bij WRT was ditmaal de #13 in handen van Matt Halliday. De ProSpeed Porsche realiseerde de 32e tijd.

Foto: Vincent Wouters
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 29 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons