van der Horst

Paul Ricard: Bentley behaalt tweede zege na duel met ART GP McLaren

M-Sport Bentley Continental GT3 #7
M-Sport Bentley Continental GT3 #7
Een maand nadat de Bentley Continental GT3 een eerste zege scoorde in Silverstone, was het vandaag weer raak voor het Britse fabrieksteam. Startend van op de zevende plek rukte de Bentley #7 van Guy Smith, Andy Meyrick en Steven Kane in enkele ronden tijd op naar de tweede positie, achter de leidende ART Grand Prix McLaren #98 van Alvaro Parente, Nicolas Lapierre en Gregoire Demoustier die van op de pole was gestart. Zoals verwacht kon Demoustier niet hetzelfde tempo aanhouden als zijn teamgenoten en dus was het Meyrick die halverwege de wedstrijd de leiding overnam om vervolgens meteen een voorsprong uit te bouwen.
Die bonusseconden werden dan weer teniet gedaan door een wat mindere laatste pitstop in het Bentley kamp, waardoor Kane in de Bentley en Lapierre in de McLaren het laatste deel van de wedstrijd achter elkaar aanvatten. Lapierre had in eerste instantie nog wat aanpassingstijd nodig, zeker in de omgang met het verkeer, maar kwam naarmate het einde van de wedstrijd naderde steeds dichter bij de Bentley. Tot een aanval kwam het echter niet, en zo pakte de Bentley #7 de zege met een seconde voorsprong op de de ART GP McLaren #98.

Smith, Meyrick en Kane nemen daarmee de leiding over in het kampioenschap bij de rijders, terwijl ART GP nog nipt (1 punt) de stand bij de teams aanvoert. Beide kampen verloren ook echter elk een wagen. Zo viel de McLaren #99 al na een ronde uit na een contact met de Emil Frey Jaguar, en verliet de Bentley #8 (van onder meer Jérome D’Ambrosio) het strijdperk halverwege met vermoedelijk problemen aan de transmissie.

Het algemene podium werd vervolledigd door de HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 #85 van Stef Dusseldorp, Sergei Afanasiev en Lucas Wolf, die in de voorlaatste ronde nog net de zusterwagen #84 van Nico Verdonck kon inhalen. Laatstgenoemde had gedurende zijn stint last van onderstuur. De Sainteloc Audi van Edward Sandström, Greg Guilvert en Stéphane Ortelli werd degelijk vijfde en was beide Pro WRT Audi’s te snel af, met de #3 op P7 en de #1 van onder meer Laurens Vanthoor op P13. De zege in Pro-Am ging naar de TDS Racing BMW van Henry Hassid en Nick Catsburg, onze Noorderbuur zette dan ook een dijk van een middelste stint neer.

Later meer...

--- UITSLAG RACE BES PAUL RICARD (pdf) ---

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 28 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons