van der Horst

Paul Ricard: Parente scoort tweede pole van het seizoen voor ART GP

Parente - La Pierre - Demoustier
Parente - La Pierre - Demoustier
Na de seizoensopener te Monza heeft Alvaro Parente nu ook de pole veroverd voor de derde manche van de Blancpain Endurance Series. De Portugees jaagde zijn ART Grand Prix McLaren MP4-12C GT3 #98 die hij deelt met Nicolas Lapierre en Gregoire Demoustier rond het circuit van Paul Ricard in 1:57.198. Daarmee bleef hij zonder moeite de HTP Motorsport Mercedes #84 van Stef Dusseldorp voor, die in de slotfase nog opklom naar P2, op 0.332s van de polesitter. “Het circuit past goed bij de wagen en persoonlijk ligt het mij ook. We hebben een goede bandenstrategie die ons vanavond zeker moet helpen,” aldus Parente.
  • STX Motorhomes
Ook Dusseldorp had voor het eerst sinds lang nog eens een glimlach op zijn gezicht na zijn pechreeks van de afgelopen races in de  Blancpain GT Series, “vanavond gaan we op zoek naar de champagne,” klonk het. De tweede Mercedes van het Duitse HTP Motorsport waarop ondermeer onze landgenoot Nico Verdonck in actie komt, kwam daarentegenniet verder dan de twaalfde tijd en moest al zes tienden toegeven op de zusterwagen.
 
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3
De RJN GT Academy Nissans waren wederom vooraan te vinden (mede dankzij een hoge topsnelheid op de Mistral), met de #80 van Alex Buncombe die amper 0.001s te kort kwam om op de eerste rij te mogen starten. Katsumasa Chiyo parkeerde het tweede exemplaar op P5, met tussen beide Japanse GT3’s de TDS Racing BMW Z4 GT3 van Nick Catsburg in vierde stelling, wat dan weer een wagen is die een lage topsnelheid heeft op het lange rechte stuk.
 
Sport Garage - Ferrari 458 Italia GT3 #42
Sport Garage - Ferrari 458 Italia GT3 #42
Antoine Leclerc reed de Bentley Continental GT3 #8 die hij deelt met Jérome D’Ambrosio naar de zevende plek, terwijl ook het tweede exemplaar dat in Silverstone nog met de overwinning ging lopen in de top 10 kwam postvatten op P9. De WRT Audi’s hadden het wederom niet onder markt, en dan vooral het exemplaar #1 van onder meer Laurens Vanthoor dat niet verder kwam dan P24 op ruim 1.549s. De #3 is in handen van Christopher Mies al heel het weekend sneller en vat de wedstrijd vanavond aan in veertiende stelling. Beide Boutsen Ginion McLarens kwalificeerden zich achterelkaar op P30 en 31, terwijl de Sport Garage Ferrari van Michael Albert, Stephane Lemeret de wedstrijd zal starten als 26e.

--- UITSLAG KWALIFICATIES BLANCPAIN ENDURANCE SERIES PAUL RICARD (pdf) ---

Foto's: Georges De Coster & Vincent Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 28 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons