van der Horst

Paul Ricard: Lamborghini blijft dominant - Zware crash ontsiert prekwalificatie

#50 AF Corse Ferrari 458 Italia
#50 AF Corse Ferrari 458 Italia
De #63 GRT Lamborghini domineerde, na de vrije training, ook de prekwalificatie op vrijdagnamiddag, al diende die tweemaal stilgelegd te worden door middel van de rode vlag. De tweede keer was dat voor een zware klapper van Garry Kondakov in de #50 AF Corse Ferrari, uitkomende in de Am Cup. De Rus werd uit voorzorg overgebracht naar het medisch centrum voor een check-up. Bovendien is het maar de vraag of we de Italiaanse bolide dit weekend nog in actie zullen zien.
#63 GRT Lamborghini Huracan GT3
#63 GRT Lamborghini Huracan GT3
Ook WRT Audi deelde in de brokken, de #3 van Stippler, Ortelli en Richelmi liep na een crash vooral achteraan schade op, al lijkt het erop dat we die auto morgen tijdens de eigenlijke kwalificatie wel opnieuw aan het werk zullen zien. De nieuwe WRT Audi R8 met startnummer 1, in handen van Laurens Vanthoor, Mike Rockenfeller en René Rast deed het overigens een pak beter als deze middag met de achtste tijd. De #75 ISR Audi van ondermeer Frédéric Vervisch tikte als 17e aan, terwijl de #46 MarcVDS BMW met daarin onder andere Maxime Martin slechts de 42e tijd reed.

--- Uitslag Prekwalificatie BES Paul Ricard 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op vrijdag 19 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons