van der Horst

Paul Ricard: Moeilijk weekend voor het Belgian Audi Club Team WRT

René Rast/Mike Rockenfeller/Laurens Vanthoor
René Rast/Mike Rockenfeller/Laurens Vanthoor
Het Belgian Audi Club Team WRT kende op het Circuit Paul Ricard, waar de derde manche van de Blancpain Endurance Series werd gehouden, een van de meest frustrerende weekends uit zijn bestaan. Op de Zuid-Franse piste, dit jaar gastheer van de jaarlijks georganiseerde 1000 km race van Europa’s belangrijkste GT-competitie (met opnieuw meer dan 60 wagens van de partij), waren de Audi R8 LMS en de Audi’s R8 LMS ultra op geen enkel ogenblik vooraan terug te vinden.
  • Circuit Zolder
Jean-Karl Vernay/Robin Frijns/Nico Müller
Jean-Karl Vernay/Robin Frijns/Nico Müller
Naast het feit dat de prestaties er niet waren, was het de opeenvolging van incidenten en lekke banden die de Audi’s parten zouden spelen.  Zo kende de #1 van René Rast, Mike Rockenfeller en Laurens Vanthoor al na 45 minuten een probleem met de compressor, waardoor niet meer kon geschakeld worden.  Met vier ronden achterstand zou de nieuwe R8 LMS het peloton opnieuw vervoegen.  Uiteindelijk zou het trio 14de eindigen in de Pro Cup, buiten de punten dus.  Verderop in het klassement zouden Jean-Karl Vernay, Robin Frijns en Nico Müller een aanrijding op goed twee uur voor het einde, erg duur betalen.  Ook hier zag de #2 een plaatsje in de top 10 in rook opgaan en werd een 15de plaats in de Pro Cup hun deel.

Richelmi/Stippler/Ortelli
Richelmi/Stippler/Ortelli
Ook het trio Richelmi-Stippler-Ortelli leek op weg naar een ereplaats toen een nieuwe lekke band de #3 verplichtte om, met nog 20 minuten voor de boeg, de pits in te duiken.  Bij overmaat van ramp wou de motor niet meer starten en besliste het team de handdoek te gooien.

Na afloop van deze moeilijke Franse manche, staat het Belgian Audi Club Team WRT niet langer op kop in de Blancpain Endurance Series en dit zowel in het Team- als Pilotenklassement.

Maar er is nog zeker geen man over boord en met evenveel motivatie en gevoelens van revanche vat het Belgische team en zijn piloten de voorbereidingen aan voor het vervolg van het seizoen, in het bijzonder de Total 24 Uren van Spa, op 25 en 26 juli.  Tijdens de testdag aanstaande woensdag zal het team alvast in de sfeer kunnen komen!

Belgian Audi Club Team WRT PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Blancpain GT Endurance op dinsdag 23 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons