Paul Ricard: Nabeschouwing Jeroen Mul

De Lamborghini Huracán GT3 van Jeroen Mul, Fabio Babini en Andrew Palmer heeft de finish van de Blancpain Paul Ricard 1000 KM niet gehaald. Na 3 uur racen, in zevende positie, kon Andrew Palmer de versnellingen van de Huracán niet meer gebruiken en moest hij de #19 Lamborghini van het GTR Grasser Racing Team definitief langs de kant zetten. Ook Mul kon daarmee zijn raceoverall weer uittrekken maar dan zonder ook maar één minuut te hebben gereden in de Blancpain Endurance-race. De Amsterdammer zou de laatste twee uur van de race voor zijn rekening nemen en daarmee de Huracán over de finish brengen. Zover kwam het dus niet.
De race op het Zuid-Franse circuit kende een hectisch begin. De rollende start werd in de eerste ronde alsnog afgebroken en opnieuw ingezet, en een crash in bocht 5 zorgde er voor dat het 83 GT’s tellende veld flink door elkaar werd geschut. Ondanks een aanvankelijk goede start vanaf de vijftiende plek viel Fabio Babini in die chaos terug naar een eenendertigste plaats. In een ongekende opmars vocht de ervaren Italiaanse GT-coureur zich met prima rondetijden snel terug naar zelfs de top tien.

Ook Andrew Palmer wist in zijn stint die sterke race pace vast te houden. De Amerikaan was inmiddels opgeklommen naar de zevende plaats toen de versnellingen van de Huracán het lieten afweten. Ook een reset mocht niet baten en zo restte Palmer niets anders dan de Lamborghini langs de baan stil te zetten. Zuur ook voor het Grasser Racing Team dat alles op alles had gezet voor deze race en de #19 Huracán van zowel een nieuwe motor als een nieuwe versnellingsbak had voorzien.

Mul kwam dus niet aan rijden toe in deze race maar pakte dat professioneel op. “Ook dat kan gebeuren in deze mechanische én teamsport”, zo reageerde Mul na de uitval. Maar balen is het wel natuurlijk want met de rondetijden waartoe ik staat was hier, was er nog veel mogelijk in die laatste uren van de race. Maar dat moeten we dan maar bewaren voor Spa.”

Want inderdaad is dat de volgende uitdaging voor Mul, Babini, Palmer en het GRT Grasser Racing Team: de 24 Uur van Spa-Francorchamps over precies een maand. Woensdag wordt daar getest.