van der Horst

Paul Ricard: Pole voor Lamborghini - Reip mee op eerste startrij

#63 GRT Lamborghini Huracan GT3
#63 GRT Lamborghini Huracan GT3
Nadat de #23 RJN Nissan die onze landgenoot Wolfgang Reip deelt met Chiyo en Buncombe in Silverstone nog de pole pakte, moest de Japanse bolide dit keer de eer laten aan de #63 GRT Lamborghini van Bortolotti, Zaugg en Venturini. Geen grote verrassing dat Mirko Bortolotti ruim de beste was, die auto was immers ook al de primus tijdens de vrije training en de prekwalificatie gisteren.
Mirko Bortolotti
Mirko Bortolotti
Door het drukke verkeer en de mix van Pro en Am-rijders gingen af en toe wel wat rijders in de fout, echter zonder grote gevolgen. Twee keer diende de sessie te worden stilgelegd door middel van de rode vlag na spins van wagens, die moeilijk uit hun benarde positie wegraakten. Gelukkig bleef de allesbeslissende Q3 zonder onderbreking.

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Maxime Martin reed in die Q3 een mooie achtste tijd in de #46 MarcVDS BMW, die we dit seizoen voor het eerst in actie zien. Net buiten de top tien, op een elfde plaats, vinden we de #8 M-Sport Bentley van ondermeer Maxime Soulet, hij deelt de auto met Buhk en Soucek, laatstgenoemde reed ook de besttijd op die wagen. Laurens Vanthoor reed dan weer de zestiende tijd in de "nieuwe" WRT Audi R8, hij bleef landgenoot Frédéric Vervisch in de "oude" ISR Audi R8 met slecht een honderdste van een seconde voor tijdens de beslissende Q3.

Spengler, Zanardi, Glock
Spengler, Zanardi, Glock
Alex Zanardi, Timo Glock en Bruno Spengler reden een 25e tijd, het was de Canadese DTM-kampioen uit 2012 die de besttijd realiseerde op de #9 ROAL Motorsport BMW. Louis-Phillipe Soenen, Patrick Van Glabeke en Martin Lanting eindigden als 58e in hun #48 AF Corse Ferrari, twee plaatsen beter dan Adrien de Leener, in eenzelfde bolide met startnummer 52.


--- Uitslag kwalificaties BES Paul Ricard 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 20 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons