van der Horst

Paul Ricard: Nabeschouwing van Benjamin Lessennes

Benjamin Lessennes en teammmaat Daniel McKay trokken als leider in de GT4 European Series richting Circuit Paul Ricard, maar beleefden in Zuid-Frankrijk niet het makkelijkste weekend. In de eerste race moesten ze na een contact voortijdig de strijd staken, maar in de tweede wedstrijd werd die tegenvaller meer dan goed gemaakt, dankzij een tweede plaats. Zo weet het duo van de McLaren #14 van Équipe Verschuur na drie van de zes manches de leiding in de tussenstand te behouden!
Na hun dubbele zege in Monza en hun derde plaats in Brands Hatch wisten Benjamin Lessennes en teamgenoot Daniel McKay ook dit weekend op het Circuit Paul Ricard op het podium te finishen. Op de omloop die binnenkort het decor is voor de Franse GP F1 beleefden Benjamin en Daniel tijdens de derde manche van de GT4 European Series evenwel een bewogen weekend.

Na een elfde plaats in de kwalificaties geraakte de Schot al in de aanvangsfase van de eerste race op zaterdag betrokken bij een aanrijding. “Daniel had zijn start een beetje gemist en werd dan al heel vroeg in de wedstrijd aangereden”, vertelt Benjamin. “Daarbij werd onze McLaren fel beschadigd en de mecaniciens van Équipe Verschuur hebben een groot deel van de nacht moeten doorwerken om de auto te herstelen. Hoed af dus voor de jongens! Bovendien kreeg Daniel nog de schuld voor het incident toegewezen, waardoor we voor de tweede wedstrijd vijf plaatsen achteruit werden gezet. Ik vertrok zondagochtend dus niet als vierde, maar wel als negende aan de tweede race.”

Benjamin had echter niet veel tijd nodig om zijn talent te bewijzen. Na de eerste ronde lag hij al op de vijfde positie. “Ik zat helemaal in het juiste ritme en nog voor de opening van het 'pit window' lag ik op de tweede plaats”, stelde de 19-jarige Namenaar, die meer dan eens het ronderecord wist te verbeteren. “Daniel ging als tweede opnieuw de baan op en wist die positie tot het eind te behouden.”

Toch houdt het duo gemengde gevoelens over aan het weekend op Circuit Paul Ricard. “Deels vind ik het jammer dat we zo punten laten liggen”, stelt de Belg. “Ik ben er zeker van dat we op dit circuit, dat onze McLaren 570S GT4 wel goed ligt, vol hadden kunnen scoren. Aan de andere kant staan we voor de vierde keer op zes races op het podium, en blijven we met elf punten voorsprong leider in het kampioenschap. We mogen dus stellen dat we voor de start van de tweede seizoenshelft, eind juni in Misano, de schade meer dan beperkt hebben.”

Persbericht Benjamin LessennesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op maandag 3 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons