van der Horst

Paul Ricard: Nabeschouwing van Louis Machiels

Louis Machiels, Niek Hommerson en Andrea Bertolini vormen al jaar en dag een vast team in de grootste GT-competitie van de wereld. In 2012 en 2014 wonnen zij de titel en dit seizoen nemen ze de handschoen weer op. De derde opdracht van het seizoen in het uithoudingskampioenschap vond plaats in Paul Ricard, in het prachtige zuiden van Frankrijk. Na een moeilijke start reed het trio in de AF Corse Ferrari 488 GT3 alsnog naar een vierde plaats in de categorie, om zo de kansen op de titel gaaf te houden. Louis Machiels staat nu voor een drukke zomerperiode, met twee wedstrijden voor Blancpain GT World Challenge, achtereenvolgens in Misano en Zandvoort en tussenin de testdagen voor de Total 24 Hours of Spa. De uithoudingsklassieker in de Belgische Ardennen vormt dan eind juli het sluitstuk van een snelle zomer voor de Limburgse allrounder.
  • Powercars
Veertien eenheden bedraagt het verschil tussen de leiders in de Blancpain GT Series Endurance Cup en Louis Machiels, Niek Hommerson en Andrea Bertolini. In Spa staan er al 50 op het spel, dus de kansen op een derde titel in de Blancpain GT Series Endurance Cup Pro/Am Cup zijn nog meer dan levendig. 

Louis Machiels: “We kenden in Paul Ricard meteen pech bij een startincident, waarbij de splitter van de wagen beschadigd raakte. Het team voerde een zeer snelle herstelling uit en we konden op weg voor een inhaalrace, die eindigde op de vierde plek. Ons ritme was goed genoeg om voor de zege mee te vechten, maar dat incident in de openingsfase maakte het dus wat moeilijk om nog echt vooraan te eindigen. Anderzijds scoren we wel voldoende punten om onze plaats in het kampioenschap te vrijwaren en zo dus ook de titelkansen gaaf te houden. In het uithoudingskampioenschap volgt nu eerst de testdagen in Spa-Francorchamps, begin juli en dan uiteraard de hoofdrace van het seizoen, de Total 24 Hours of Spa, een wedstrijd die mij erg nauw aan het hart ligt.”

Maar eerst gaat het tijdens weekend van 22-23 juni richting het Italiaanse mekka van de motorsport, in Misano voor de tweede race van de Blancpain GT World Challenge en enkele weken later naar Zandvoort voor de derde race van het Europese sprintkampioenschap. 

Louis Machiels: “De Blancpain GT World Challenge startte moeilijk in Brands-Hatch, maar we gaan in Italië en Nederland beter doen, daar ben ik van overtuigd! Ik kijk wel uit naar de beide races, want die sprints zijn erg intens. Afspraak in Misano, op Italiaanse bodem met de Ferrari, dus!” 

Persbericht Louis MachielsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op maandag 3 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons