van der Horst

Paul Ricard: Voorbeschouwing van Ugo de Wilde

Amper vijf dagen na een frustrerend weekend in Monaco, waar het allemaal niet zo goed draaide tijdens de kwalificatie, is Ugo de Wilde zeer blij om met Le Castellet een van zijn lievelingscircuits terug te vinden. De ideale plaats om zijn teleurstelling van Monaco te vergeten en om te proberen op het podium te geraken.
De wedstrijden volgen elkaar op in de Eurocup Formule 3 Renault. Drie weken na Silverstone en amper vijf dagen na zijn tweede wedstrijd in Monaco kiest Ugo de Wilde opnieuw de baan op vrijdagochtend in Le Castellet voor de vrije trainingen in het kader van de 4de manche van zijn kampioenschap.

“De tijd ging snel voorbij sedert afgelopen zondag”, vertelt de jonge rijder van JD Motorsport. “Ik kwam maandagavond aan in Le Mans en deze donderdagochtend ben ik alweer op pad om naar Le  Castellet te gaan. Dat maakt 900 km voor twee dagen op de school. Maar goed, het eindexamen komt er aan en ik verlies zo al genoeg dagen. Bovendien heb ik ervan geprofiteerd om het komende weekend in Paul Ricard voor te bereiden op de simulator met mijn coach Benoît Rousset en om een klein toertje te maken in de paddock waar de teams voor de 24 Uren nu al zijn aangekomen voor de testdag, komende zondag. Ik hoop echt dat ik dat op een dag eens kan meemaken als rijder…”

Na een seizoensbegin op circuits die hem minder gunstig waren, is onze 16-jarige jongeman blij om terug op bekend terrein te komen voor twee races in het randprogramma van de 6 Uren Blancpain Endurance Series, die zaterdagavond gehouden worden.

“Na een moeilijke week in Monaco, trappel ik van ongeduld om een circuit aan te vatten waar ik goede herinneringen aan heb”, vervolgt Ugo. “Het is hier dat ik mijn eerste twee algemene podia scoorde in de F4 in 2017 voordat ik een jaar later hier de twee races won op weg naar mijn titel van vicekampioen. Tijdens de wintertesten hier zat het tempo met onze F3-R goed met een derde en een vijfde tijd ondanks wat kleine problemen met de afstelling. Ik was veruit de snelste van de debutanten. Dat geeft moed want het team heeft sinds goed gewerkt om me toe te laten het gebruik van de Hankook banden beter te laten uitbaten. Ik start het weekend dus met relatief wat  vertrouwen. Ik hoop op het podium te kunnen klimmen en me opnieuw in een goede positie te zetten voor het “rookie” kampioenschap, ons voornaamste doel dit jaar. In tegenstelling tot de drie of vier titelkandidaten, die al een jaar ervaring hebben, heb ik niets te verliezen. Mijn doel is om mij een paar keer te laten opvallen dit jaar en Le Castellet maakt deel uit van de drie of vier plaatsen waar ik hoop te kunnen schitteren. Onnodig te zeggen dat ik hypergemotiveerd ben.  Het zal ook de eerste keer worden dit jaar dat het weer niet veranderlijk zal zijn. Er wordt volop zon aangekondigd met temperaturen van 25 en 26 graden terwijl onze races worden gehouden in volle namiddag. De banden zullen afzien. Het zal zaak worden ze niet te snel te laten oververhitten.”

Na twee vrije sessies van vijftig minuten op vrijdag, kwestie van onze oriëntatie wat terug te vinden op dit conventionele circuit, is er de kwalificatie om 10u op zaterdagochtend. Een eerste race wordt gehouden over dertig minuten plus een ronde om 15u50. Zondag is er de tweede kwalificatie om 9u30 en de tweede wedstrijd om 15u25.

Er is live timing voorzien en streaming video via de Facebook pagina van Renault Sport Series of via de site van de Blancpain Series.   

Persbericht Ugo de WildeDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 31 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons