van der Horst

Paul Ricard: Audi boven op eerste GT World Challenge Europe testdag

Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 EvoII
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 EvoII
Achtenveertig wagens namen dinsdag de piste om deel te nemen aan de eerste van twee testdagen voor de GT World Challenge Europe op het circuit van Paul Ricard. Zowel in de voormiddag als in de namiddag vonden we een Audi R8 LMS GT3 EvoII terig bovenaan de tabellen. Ging in de morgen die eer naar het exemplaar van Comtoyou Racing dan was na de middag de snelste tijd voor de Tresor Attempto Racing Audi #40.
Gilles Magnus
Gilles Magnus
In de morgensessie reed de Comtoyou Racing Audi niet minder dan 43 ronden, slechts vijf andere wagens legden meer ronden af. Maar bovendien klokte Gilles Magnus aan het stuur van de Audi van het Belgisch team ook nog de snelste chrono met een ronde in 1:53.294 en hij was daarmee 0,015 seconde sneller dan de Audi van het Sainteloc Junior Team met het #25. De derde tijd ging naar de ROWE Racing BMW M4 GT3 #998. Volgden de twee Mercedes bolides van AKKODIS ASP Team #88 en CSA Racing. De BMW’s van Team WRT eindigden op de achtste (#46) en de vijfentwintigste plaats (#30). Competitieve tijden ook voor Boutsen VDS met een twaalfde (#17) en een eenentwintigste chrono (#10).

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
In de namiddag was het de beurt aan Mattia Drudi en Tresor Attempto Racing Audi om de tabellen aan te voeren. Met een chrono van 1:53.726 was Drudi 0,148 seconde sneller dan de AKKODIS ASP Team Mercedes-AMG #88. De ROWE Racing BMW M4 GT3 #998 klokte opnieuw de derde tijd. De top vijf werd verder gevuld door de AMG Team AlManar Racing by GetSpeed Mercedes-AMG #777 en de AKKODIS ASP Team Mercedes-AMG #87. De Team WRT BMW #46 eindigde net buiten de top vijf, de andere wagen van het team kwam niet verder dan de zesendertigste tijd. De Comtoyou Racing Audi sloot de sessie af met de achtste chrono, de twee Boutsen VDS Audi’s werden achttiende (#10) en vijfentwintigste (#17). 

Gilles Magnus' chrono werd na de middagpauze niet meer scherper gesteld zodat Comtoyou voor zijn debuut in de serie meteen uitpakte met de snelste dagtijd.

Foto's: Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWSComtoyou Racing & Team WRT
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT World Challenge Europe op dinsdag 7 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Official Test Days.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons