van der Horst

Paul Ricard: Bentley op pole

Pepper - Gounon - Kane
Pepper - Gounon - Kane
De Bentley Team M-Sport Continental GT3 #107 van Jules Gounon, Steven Kane en Jordan Pepper heeft de beste tijd gereden in de kwalificaties voor de Paul Ricard 1000km. De drie heren realiseerden een gemiddelde chrono van 1:53.338 en waren daarmee maar 0.053s sneller dan de Black Falcon Mercedes-AGT GT3 #4 van (algemene) puntenleiders Maro Engel en Luca Stolz, en Yelmer Buurman. De tweede startrij werd ingepalmd door de Attempto Racing Audi R8 LMS Evo van Mattia Drudi, Pieter Schothorst en Steijn Schothorst (eerste Silver Cup) en de FFF Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #563 van Marco Mapelli, Andrea Caldarelli en Dennis Lind, de actuele leiders in de Endurance Cup.
  • De Swert Opticiens
Maxime Martin was de beste Belg met de R-Motorsport Aston Martin Vantage #62, hij gaat straks als zesde van start naast de ROWE Racing Porsche 911 GT3 R #99. Charles Weerts zette samen met Norman Nato en Rik Breukers de twaalfde tijd op de tabellen (+0.262s) in de snelste van de WRT Audi's. Het exemplaar van Dries Vanthoor moest genoegen nemen met de 19e tijd, net voor de tweede Bentley (#108) van onder meer Maxime Soulet. 49 wagens namen deel aan de kwalificaties, die zonder noemenswaardige incidenten verliep. De race gaat van start om 18u en wordt afgevlagd om middernacht.

--- UITSLAG BLANCPAIN GT SERIES ENDURANCE CUP PAUL RICARD 1000KM KWALIFICATIES (PDF) ---

Foto: Georges De CostersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 1 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons