van der Horst

Paul Ricard: Bentley pakt eindelijk eerste zege met de nieuwe Continental GT3

M-sport - Bentley Continental GT3
M-sport - Bentley Continental GT3
Na een dominante vertoning in de 1000km van Paul Ricard heeft Bentley Team M-Sport eindelijk een eerste overwinning met de nieuwe Continental GT3 gescoord. De #107 van Steven Kane, Jordan Pepper en Jules Gounon realiseerde vanmorgen de allereeste pole positie voor Bentley in de Blancpain GT Series en kwam nooit echt in de problemen tijdens de avondrace. Met een ongebruikelijk grote voorsprong van 37 seconden haalden de Bentley Boys het van de SMP Racing Ferrari 488 GT3 van Miguel Molina, Davide Rigon en Mikhael Aleshin, die de vorige manche te Silverstone won. Deze drie heren nemen daarmee de leiding in de Endurance Cup puntenstand met vier punten voorsprong.
  • LTF
1000 km Paul Ricard 2019
1000 km Paul Ricard 2019
De SMP Ferrari werd onderweg teruggeslagen door een vroege extra pitstop na een contact en een drive through voor een foutieve pitstop, de finale had er dus misschien wel spannender kunnen uitzien... Het podium werd vervolledigd door de FFF Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #563 van Andrea Caldarelli, Dennis Lind en Marco Mapelli nadat laatstgenoemde pas in de laatste paar minuten voorbij de R-Motorsport Aston Martin Vantage #76 wist te geraken. Maxime Soulet was op weg naar een degelijke vijfde plaats met de Bentley #108, maar zag in laatste instantie de ROWE Racing Porsche 911 GT3 R #99 van Dennis Olsen voorbij komen.

WRT - Audi R8 LMS GT3
WRT - Audi R8 LMS GT3
Maxime Martin recupereerde nog de tiende plaats met de tweede R-Motorsport Aston Martin nadat de wagen eerder werd teruggeslagen met een drive through voor een 'unsafe release'. Na Attempto, Sainteloc en Phoenix was WRT pas het vierde Audi-team in Paul Ricard. Na een schitterende openingsstint van Charles Weerts - die met de gevestigde waarden mee was in de kopgroep - kwam de WRT Audi #10 als dertiende over de meet.

--- UITSLAG BLANCPAIN GT SERIES ENDURANCE CUP PAUL RICARD (PDF) ---

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 2 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons