van der Horst

Paul Ricard: De beurt aan Nyck de Vries

Nyck de Vries
Nyck de Vries
Onze noorderbuur Nyck de Vries (Prema Racing) heeft te Paul Ricard de sprintrace voor de formule 2 gewonnen. De vries schenkt bovendien Prema Racing een eerste zege van het jaar. Louis Delétraz en Luca Ghiotto (Campos) mochten mee het podium op.
Nyck de Vries - Prema Racing
Nyck de Vries - Prema Racing
De race startte catastrofaal voor ART GP, Jack Aitken verscheen niet eens aan de start van de race na problemen met zijn motor en George Russell, zaterdag nog winnaar van de hoofdrace, moest aansluiten met twee ronden achterstand nadat ook zijn krachtbron kuren vertoonde. Nog andere rijders kampten met technische problemen aan hun wagen en zagen hun race al eindigen voor ze echt begonnen was. Nicholas Latifi (DAMS) nam in de eerste ronde de leiding nadat Tadasuke Makino (Russian Time) zijn start verprutst had, Louis Delétraz (Charouz Racing) en Nyck de Vries (Prema Racing) volgden op plaatsen twee en drie.

Podium sprintrace F2 Paul Ricard
Podium sprintrace F2 Paul Ricard
Maar ook Latifi kreeg problemen op zijn wagen en zakte weg in het klassement om na nog een lekke band uiteindelijk als achtste over de meet te komen. Delétraz van zijn kant kon niet lang weerstaan aan de druk van de Vries en moest de Nederlander voor laten. De strijd was gestreden en de Vries won met iets meer dan negen seconde voorsprong op Delétraz. Luca Ghiotto behaalde zijn tweede podium van het weekend, Antonio Fuoco (Charouz) en Lando Norris (Carlin) sloten de top vijf af. De Brit blijft wel leider in de tussenstand. Sergio Sette Câmara (Carlin), Alexander Albon (DAMS), Latifi, Santino Ferrucci (Trident) en Roy Nissany (Campos) maakten de top tien vol.

Foto's: Georges De Coster
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons