van der Horst

Paul Ricard : Derde zege al voor George Russell

George Russell - ART GP
George Russell - ART GP
George Russell (ART GP) heeft op de omloop van Paul Ricard zijn derde zege van het jaar behaald. De Brit won de hoofdrace van de Formule 2 voor Sergio Sette Câmara en Roberto Merhi (MP Motorsport). Geen van de de drie rijders die de puntenstand aanvoerden voor de race in Frankrijk scoorde punten, waardoor Russell opklimt tot de tweede plaats in de tussenstand op zeven punten van Lando Norris (Carlin).
Start hoofdrace F2 Paul Ricard
Start hoofdrace F2 Paul Ricard
Lando Norris (Carlin) en Artem Markelov (Russian Time) bleven bij de start steken op de grid en moesten de race aanvatten met een ronde achterstand terwijl op een natte piste Russell de leiding had genomen voor Sergio Sette Câmara (Carlin) en Alexander Albon (DAMS). De aanhoudende regen zette enkele rijders aan om binnen te komen voor regenbanden, maar lang bleef het niet druppelen zodat die bandenwissel uiteindelijk een verkeerde gok bleek te zijn.   

Podium hoofdrace F2 Paul Ricard
Podium hoofdrace F2 Paul Ricard
De drie leiders hadden ondertussen een grote voorsprong uitgebouwd op hun achtervolgers maar Albon moest de strijd staken met motorproblemen. Sette Câmara probeerde nog voorbij Russell te geraken, maar lukte daar niet in. Merhi werd derde, zijn tweede podium dit jaar, Luca Ghiotto (Campos) en Antonio Fuoco (Charouz Racing) maakten de top vijf vol. Nyck de Vries (Prema Racing) Louis Delétraz (Charouz Racing), Tadasuke Makino (Russian Time) en Nirei Fukuzumi (Arden) pakten de plaatsen zes tot en met tien.

Foto's: Georges De Coster
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons