van der Horst

Paul Ricard: Overwinningen voor Hubert en Ilott

Anthoine Hubert - ART GP
Anthoine Hubert - ART GP
Dorian Boccolacci (MP Motorsport) won op overtuigende wijze de eerste race van de GP3 series op de omloop van Paul Ricard, maar na de race was zijn team niet in staat om een staal van de gebruikte brandstof te bezorgen aan de technische controle. MP rijders Boccolacci en Niko Kari, die vijfde eindigde, werden uit de uitslag geschrapt. De zege ging zo naar Anthoine Hubert (ART GP). De tweede race werd gewonnen door Callum Ilott (ART GP), zijn eerste overwinning in de GP3.
Start race 1 Paul Ricard
Start race 1 Paul Ricard
Boccolacci startte de eerste race van op de pole en reed van start tot finish aan de leiding maar na de race werd de Fransman gediskwalificeerd. Anthoine Hubert werd tot winnaar uitgeroepen en Nikita Mazepin (ART GP) en Giuliano Alesi (Trident) schoven op naar respectievelijk plaats twee en drie. Bij de start van de tweede race liet polesitter Ilott zich verrassen door Pedro Piquet (Trident) maar nog in dezelfde ronde nam de Brit de leiding weer over om ze niet meer af te staan. Ilott won met drie seconden voorsprong op Picket, Joey Mawson (Arden International) legde beslag op de laatste podiumplaats.

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 25 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Frankrijk.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons