van der Horst

Petit Le Mans: Pole voor Castroneves - Vanthoor achtste in GTLM

Hélio Castroneves - Team Penske
Hélio Castroneves - Team Penske
Team Penske heeft zijn terugkeer in endurance niet gemist. Hélio Castroneves reed de Oreca-Gibson meteen naar de pole, de eerste in endurance voor het team sinds 2009. Met een 1:11.314 reed de Braziliaanse IndyCar-topper een tiende sneller dan de Nissan aangedreven Onroak bolide van Pipo Derani. Porsche fabriekspiloot Brendan Hartley reed de zusterwagen van Onroak naar de derde tijd, voor Rebellion Racing. De eerste Dallara-Cadillac vinden we pas terug op de zevende stek met dank aan Ricky Taylor, die morgen meer dan waarschijnlijk de titel zal pakken. Marc Goossens vertrekt morgen als vijfde na een sterke kwalificatie van Renger van der Zande.
James French - Performance Tech Motorsports
James French - Performance Tech Motorsports
Andermaal was er in PC geen kruid gewassen tegen Performance Tech Motorsport. James French reed zijn zevende pole van het seizoen in de allerlaatste kwalificatie van deze klasse. In de Oreca FLM09-Chevrolet was hij ruim sneller dan de concurrentie van BAR1 Motorsport. Garett Grist en Don Yount gaven maar liefst 1,2 en 1,6 seconden toe.

Toni Vilander - Risi Competizione
Toni Vilander - Risi Competizione
In GTLM ging de pole verrassend naar de Ferrari van Risi Competizione. Toni Vilander had met zijn 1:17.660 slechts 0.045 seconden voorsprong op de Ford van Richard Westbrook. Antiono Garcia, puntenleider samen met Jan Magnussen, bracht de #3 Corvette Racing naar de derde startplaats. Porsche is andermaal op achtervolgen aangewezen, zowel Gianmaria Bruni als Patrick Pilet sloten achteraan aan. Laurens Vanthoor, die de #912 deelt met Bruni en Earl Bamber, vertrekt straks als achtste.

Matteo Cressoni - Scuderia Corsa
Matteo Cressoni - Scuderia Corsa
Ook in GTD was het Ferrari boven met een opvallende prestatie van Matteo Cressoni, derde rijder bij Scuderia Corsa. Met een 1:20.681 was hij 0.078 seconden sneller dan de Honda Acura NSX van Michael Shank Racing bestuurd door Andy Lally. De enige overgebleven tegenstander van Scuderia Corsa voor de titel, Jeroen Bleekemolen van Riley Motorsports, zal het in de wedstrijd niet gemakkelijk hebben. Ben Keating reed de Mercedes naar een teleurstellende vijftiende tijd waardoor het Duitse merk het enige is dat niet binnen een seconde van Cressoni staat. De wedstrijd vangt aan om 17u05 Belgische tijd en is live te volgen op imsa.com.

KWALIFICATIE PETIT LE MANS

Foto's: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 7 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons