van der Horst

Petit Le Mans: winst voor ESM in incidentrijke wedstrijd

Ryan Dalziel - Tequila Patron ESM
Ryan Dalziel - Tequila Patron ESM
Nadat ze eerder dit seizoen reeds de 24 uren van Daytona en de 12 uren van Sebring om hun naam schreven, hebben Scott Sharp en Ryan Dalziel, bijgestaan door Brendon Hartley, nu ook Petit Le Mans gewonnen. Aanvankelijk leek de andere wagen van Tequila Patron ESM op weg naar de zege maar met nog een half uur te racen kreeg Pipo Derani in de zusterwagen een drive through penalty. Samen Bruno Senna en Johannes van Overbeek zou de Braziliaan uiteindelijk vierde worden. Dane Cameron, Eric Curran en Mike Conway werden tweede voor Dallara-Cadillac.
Simon Pagenaud - Team Penske
Simon Pagenaud - Team Penske
De basis voor het succes van de Ligier was de zuinigheid van de Nissan-motor. Terwijl de wagens van ESM toekwamen met 13 pitstops, dienden de Cadillac aangedreven bolides 16 keer te tanken. De Oreca-Gibson van Team Penske, vertrokken vanuit pole, diende maar liefst 19 maal binnen te komen en zou beslag leggen op het laatste podiumplekje met dank aan Hélio Castroneves, Juan Pablo Montoya en Simon Pagenaud. Na de straf van Derani leek de zege op weg te gaan naar het trio Felipe Albquerque/Christian Fittipaldi/Joáo Barbosa maar ook zij kregen een straf en tuimelden terug naar vijfde.

Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
De bolide van Wayne Taylor Racing diende slechts te starten om de titel te pakken voor Ricky en Jordan Taylor, bijgestaan door Ryan Hunter-Reay, en meer deden ze ook niet aangezien de wagen al snel uitviel met motorpech. Ook onze landgenoot Marc Goossens van Visit Florida Racing zag het einde niet, net als Rebellion Racing. De wedstrijd van 10u werd maar liefst 2u52 lang geneutraliseerd en in totaal werden er 23 straffen uitgedeeld.

Garett Grist - BAR1 Motorsport
Garett Grist - BAR1 Motorsport
In de allerlaatste wedstrijd ooit voor de PC-klasse won voor het eerst dit seizoen Performance Tech Motorsports niet. James French en Patricio O'Ward, al lang kampioen, maakten te veel fouten en schonken zo een dubbel aan BAR 1 Motorsports met Tomy Driss, Garett Grist en John Falb als winnaars. Na een carrière van maar liefst negen jaar is het over en uit voor de Chevrolet-aangedreven Oreca FLM09.

Bill Auberlen - BMW Team RLL
Bill Auberlen - BMW Team RLL
Aan spektakel andermaal geen gebrek in GTLM. Uiteindelijk was het BMW dat kwam bovendrijven met winst voor Nick Catsburg, Alexander Sims en Bill Auberlen. Deze laatste reed zijn 400ste race voor het merk uit München. Antonio Garcia en Jan Magnussen, samen met Mike Rockenfeller, werden voor Corvette Racing tweede op een seconde, goed voor een zoveelste titel in de Amerikaanse endurance-racerij. De derde plek leek naar Ford te gaan maar de #67 botste met de #22 prototype. Risi Competizione legde zo beslag op plek drie met Toni Vilander, Giancarlo Fisichella en Alessandro Pier Guidi in de Ferrari. Laurens Vanthoor werd vijfde voor Porsche.

Christopher Mies - Montaplast by Land Motorsport
Christopher Mies - Montaplast by Land Motorsport
Nadat ze eerder wonnen in VLN en in DMV GTC boekte Montaplast by Land Motorsport drie zeges in één dag. De Audi van Connor de Philippi, Christopher Mies en Sheldon van der Linde was de beste in de GTD-klasse. Zij gingen op het podium de Porsches van Alegra Motorsports en Park Place Motorsports vooraf. Christina Nielsen en Alessandro Balzan hadden genoeg aan een negende plaats in hun Ferrari van Scuderia Corsa voor de titel.

Foto's: Vision Sport Agency en IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 8 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons