van der Horst

Pierre Dieudonné: "De meeste ervaring hebben betekent niets"

Thierry Tassin - Pierre Dieudonné
Thierry Tassin - Pierre Dieudonné
In de marge van de 70e editie van de 24 Hours of Spa kreeg Autosport.be de toestemming om een briefing van W Racing Team bij te wonen. Tijdens de uitgebreide uiteenzetting van sportieve directeuren Thierry Tassin en Pierre Dieudonné bleek eens te meer hoe minutieus het succesvolle Audi-team de Ardeense etmaalrace voorbereidt. Autosport.be kon tevens enkele vragen stellen aan Tassin en Dieudonné en graag brengen we u in twee delen een overzicht van enkele van de meest saillante details. In dit eerste deel bespreken Tassin en Dieudonné de opbouw van het team.
Lees ook: 24H Spa: WRT toont strategische mogelijkheden van reglement

"De eerste keer dat ik hier (in Spa n.v.d.r.) kwam, was in de fifties", legt Pierre Dieudonné uit. "De eerste keer dat ik de 24 Hours of Spa bijwoonde, was in de sixties. De eerste keer dat ik hier als rijder in actie kwam, was in de jaren '70 waarna ik 17 starts nam. In de jaren '90 was ik betrokken via de organisatie en nu ben ik reeds 8 jaar bij WRT actief. Één ding dat ik zeker weet, is dat ik de meest ervaren persoon ben in deze paddock. De meest ervaren persoon zijn, betekent echter niet dat je ook meteen de beste bent. Ik tracht de beste te zijn, of beter gezegd: de op één na beste, want de beste is deze man (wijst naar Thierry Tassin n.v.d.r.). Niet enkel omdat hij deze race viermaal won, maar omdat hij uit het juiste hout gesneden is. Hij beschikt over een flinke schare talent, lijkt wel geboren voor deze job en is zeer professioneel. Vaak is hij op de wedstrijden mijn mentor, ondanks dat hij jonger is."

"Het feit dat we de job samen doen, is een enorm voordeel", gaat Dieudonné verder. "We corrigeren en motiveren elkaar. In andere teams heb je doorgaans maar één persoon, wij hebben er twee. Daarnaast hebben we ook als team heel wat ervaring, maar doordat we dit weekend heel wat nieuwe namen hebben, komt er heel wat extra bij kijken qua voorbereiding. Je kan het vergelijken met de overstap van een Jazz-band naar een filharmonisch orkest. We schalen op van een twintigtal mensen tijdens de reguliere Blancpain GT-races naar een tachtigtal nu."

"Eén van de eerste dingen die we in het begin van de week gedaan hebben, is een grote briefing op poten gezet met alle ingenieurs en mechaniekers die dit weekend voor ons werken", verduidelijkt Thierry Tassin. "Dat is nodig, gezien we heel wat nieuwe mensen in onze rangen hebben, onder meer vanuit Audi Sport Customer Racing zelf. We hebben een crew van meer dan 80 mensen, waaronder een twintigtal zeer technische mensen zoals ingenieurs en 15 mechaniekers. Iedereen arriveert hier op maandag met verschillende niveau's van ervaring en niet noodzakelijk een goed begrip van de reglementen. Om daaraan tegemoet te komen, willen we een heel korte educatieve sessie houden. We willen dat iedereen zich deel voelt van het team, want een goede teamspirit is zeer belangrijk en ondanks dat het veel werk is, vormt dit de hoofdreden waarom we dit soort presentaties doen".

Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 28 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons