van der Horst

Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij voor de Grote Prijs van China

Pirelli
Pirelli
Pirelli heeft de bandenkeuze bekendgemaakt voor de derde manche van het wereldkampioenschap Formule 1 dit weekend, de Grote Prijs van China. De bandenfabrikant brengt net zoals in Australië en Bahrein, de medium, de soft en de super-soft banden mee naar het Shanghai International Circuit. Gezien het de eerste maal is dat de supersoft compound kan gebruikt worden op de Chinese omloop, kunnen we wel eens enkele interessante combinaties zien qua strategie!
Nico Rosberg
Nico Rosberg
WK-leider Nico Rosberg kiest voor deze wedstrijd drie sets mediums, vijf sets softs en vijf sets super-softs. Teamgenoot Lewis Hamilton opteert voor een iets andere allocatie: naast het gelijke aantal van super-softs kiest de regerend wereldkampioen voor een set meer van de medium banden en een set minder van de soft. Sebastian Vettel en Kimi Raïkkönen van aartsrivaal Scuderia Ferrari kiezen dan weer voor drie sets van de mediums, vier sets van de softs en zes sets van de super-softs. Red Bull Racing opteert voor twee sets mediums, vijf sets softs en zes sets super-softs.

Jenson Button - McLaren-Honda
Jenson Button - McLaren-Honda
Bij Toro Rosso maakt Max Verstappen wederom een andere bandenkeuze dan zijn teamgenoot Carlos Sainz Jr.. De Nederlandse Genkenaar kiest voor drie sets mediums en vijf sets soft. Sainz neemt twee sets van het medium rubber en zes van de softs voor zijn rekening. Qua super-softs nemen beiden vijf sets mee. Bij het team van Frank Williams kiest Valtteri Bottas voor twee sets mediums, vier softs en zeven super-softs. Teamgenoot Felipe Massa opteert voor een setje minder van de mediums en een set meer van de softs. De Force India-rijders kiezen voor twee mediums, vijf softs en zes super-softs. Ook geen verschil bij de rijders van McLaren-Honda. Het Britse team neemt voor wereldkampioenen-duo twee sets mediums, vier sets sofs en zeven sets super-softs mee.

Romain Grosjean Haas F1 Team
Romain Grosjean Haas F1 Team
Ook Sauber kiest voor beide rijders evenveel banden van hetzelfde compound: vijf mediums, vier softs en vier super-softs. Bij Manor geldt ongeveer net hetzelfde, enkel vergeleken met het team uit Hinwil kiest het voor een set minder van de mediums en een set meer van de softs. Renault's Magnussen neemt twee setjes medium, vijf setjes soft en zes super-softs. Teamcollega Palmer kiest een set mediums meer ten nadele van de softbanden. Romain Grosjean in de indrukwekkende Haas neem één set van de mediums, vijf sets van de softs en zeven sets van de super-softs voor zijn rekening. Gutierrez neemt een setje van de softs minder om zo een setje van de mediums meer mee te nemen.

Foto's: Georges De Coster & Pirelli Motorsport




  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons