van der Horst

PK Carsport geeft forfait voor Belcar-manche op Nürburgring

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De PK Carsport Audi R8 LMS GT2 van Bert Longin, Stienes Longin en Peter Guelinckx zal niet deelnemen aan de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship 2022, op de Duitse Nürburgring. De bolide, die momenteel de BK-tussenstand aanvoert, is op dat ogenblik immers actief in Valencia, waar de voorlaatste afspraak van de Fanatec GT2 European Series op het menu staat en logistiek is het vanzelfsprekend onmogelijk om de Audi in datzelfde weekend ook op de Nürburgring in te zetten, zelfs al programmeerde het BK alle sessies op zondag. Gezien Belcar dit jaar een schrapresultaat hanteert en de Audi de voorbije wedstrijden steevast op het podium stond, lijkt de Limburgse formatie zich een nulscore wel te kunnen veroorloven.
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Na de absolute triomf in de 24 Hours of Zolder, staat PK Carsport nog comfortabeler aan de leiding in de puntenstanden. Het team voert momenteel de algemene tussenstand aan en telt daarbij 24,5 punten voorsprong op de Tip Top Rent Porsche Cayman van Arthur Peters/Benjamin De Cock/Jurgen Gulicher. Een algemene zege levert 35 punten op, met een extra bonuspunt voor de pole en de snelste ronde. In de GTA-klasse telt de PK Carsport Audi meer punten voorsprong (64 ptn) dan de naaste achtervolger - de Belgium Racing Porsche #99 - tot dusver verzamelde (58 ptn), waardoor de titelstrijd de facto reeds beslecht is.

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
In het EK GT2 voeren Nicolas Saelens en Stienes Longin de tussenstand aan met 135 punten, evenveel als Stefan Rosina, die weliswaar één zege minder telt. Bert Longin en Peter Guelinckx volgen op een gedeelde vierde plaats, op 12 punten van hun teamgenoten.

Foto's: Georges De Coster, Marnik Mouchaers & Thomas Smets  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons