van der Horst

Polen: Thierry Neuville eerste leider

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) heeft in de super-special waarmee de Rally van Polen donderdag opende de snelste tijd gereden en gaat de nacht in als de eerste leider. Met een tijd van 1:46.2 was onze landgenoot twee tienden van een seconde sneller dan de Andreas Mikkelsen (VW Polo R WRC). De derde tijd was voor Ott Tänak (Ford Fiesta RS WRC) die drie tienden moest toegeven. Sébastien Ogier (VW Polo R WRC) maakte een foutje in de laatste bocht en staat op de vierde plaats.
  • Skylimit Events
Jari-Matti Latvala (VW Polo R WRC) volgde met de vijfde tijd voor Stéphane Lefebvre (DS3 WRC), Hayden Paddonn (Hyundai i20 WRC), Dani Sordo (Hyundai i20 WRC), Lorenzo Bertelli (Ford Fiesta RS WRC) en Karl Kruuda (Ford Fiesta R5).

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville blijkt na zijn zege in Italië nog steeds in grote vorm te verkeren: “Ik heb nochtans geprobeerd om mijn banden te sparen, het was gladder dan ik verwachtte. Ik was niet echt opgetogen over deze super-special, maar mijn chrono stond er wel.”   




Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Rally Championship op donderdag 30 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Polen.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons