van der Horst

Polen: Sesks houdt Paddon af na openingsdag

Martins Sesks - Skoda Fabia Rally2
Martins Sesks - Skoda Fabia Rally2
De Let Martin Sesks mag morgen, zondag, als leider starten in de Rally van Polen, de derde manche van het ERC. Hij moet zich voorlopig enkel zorgen maken om Hayden Paddon. De winnaar van vorig jaar Mikolaj Marczyk is derde.
  • De Swert Opticiens
Mikolaj Marczyk (Skoda), vorig jaar nog winnaar in Polen, ging vrijdag aan de haal met de openingsproef, maar de thuisrijder moest die stek meteen weer inleveren op zaterdag nadat hij even in een gracht kwam te zitten. Hayden Paddon (Hyundai) nam dat in dank aan en nam over, maar kort na de middag kwam de Let Martins Sesks (Skoda), vorig jaar winnaar in zijn thuisrally, opzetten. De Let nam zonder omkijken over en zette de Nieuw-Zeelander tegen de avond op 8.2 seconden. Paddon beperkte nog de schade op de afsluitende showproef.

Marczyk is ondank het akkefietje derde. De Pool rukte op tot een podiumstek, maar lijkt uitgeteld voor winst met een mincijfer van 41 seconden. De Ier Josh McErlean (Hyundai) is heel knap vierde maar hij heeft Mads Ostberg (Citroën) en Mathieu Franceschi (Skoda) achter zich, dit op ongeveer 50 tellen van Sesks.

In ERC3 staat er weer geen maat op Jon Armstrong. Bij de junioren lijkt de Noor Ola Nore op weg naar winst.

Zondag volgen er nog acht proeven.

Foto: Fia ERC



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 20 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Poland.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons