van der Horst

Porsche Carrera Cup Benelux staat voor de start van zijn elfde seizoen

Porsche Carrera Cup Benelux
Porsche Carrera Cup Benelux
Het autosportseizoen 2023 staat ook in de Benelux voor de deur en liefhebbers van hoogstaande en competitieve merkencups kunnen dit jaar hun hart ophalen. Voor het elfde seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux staan er niet minder dan 29 wagens op de startgrid voor het volledige seizoen. Een recordaantal van 32 rijders zal tijdens de eerste races van het seizoen op het wereldberoemde asfalt in de Ardennen de start nemen. Bovendien maakt de Porsche Carrera Cup Benelux zijn naam als kweekvijver voor de kampioenen van morgen volledig waar, met maar liefst zeven zeer talentvolle jonge rijders in de Talent Pool. Twaalf teams vormen de vaste kern van een kampioenschap dat meer dan ooit de top van de autosportpiramide in de Benelux vormt.
  • St. Paul
Harry King - Revs Motorsport BV
Harry King - Revs Motorsport BV
Harry King is de regerende kampioen en de strijd om de troonopvolging van de snelle Brit zal bijzonder intens worden, niet alleen in de Pro-klasse, maar ook in Pro-Am en Am. Op het menu van de Porsche Carrera Cup Benelux 2023 staan zes weekends van telkens twee races van 30 minuten en één ronde, uiteraard in hoogstaande meetings op uitdagende circuits: Spa (FIA WEC), Hockenheim (Festival of Dreams), Zandvoort (DTM), Assen (Jack’s Racing Day), Zolder (FIA Truck GP) en de Red Bull Ring (DTM). 

Uiteraard kijkt Catherine Van Geel, PR Manager at bij D’Ieteren Porsche Import, met veel genoegen naar wat komen gaat:  
 
Start Porsche Carrera Cup Benelux Spa
Start Porsche Carrera Cup Benelux Spa
“Starten wordt er gedaan tijdens misschien wel hét autosportweekend in België van dit jaar: de komst van het FIA WEC naar Spa-Francorchamps, met in het WK Uithouding ook de Porsche 963 en onze landgenoot Laurens Vanthoor. Het wapen voor de Porsche Carrera Cup Benelux is en blijft uiteraard de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 -. Het hele weekend is een toonbeeld van hoe autosport en competitie diep in het DNA van Porsche geworteld zitten. Onze productiewagens brengen dat DNA voor onze klanten ook op een schitterende manier tot leven. Bovendien is het zeer positief om vast te stellen dat de organisatie van de Porsche Carrera Cup Benelux in 2023 voor een startveld zorgt van niet minder dan twaalf teams en dertig rijders, bovendien in een zeer evenwichtig veld, met vooraan veertien Pro-rijders, maar ook acht deelnemers in Pro-Am en zeven in Am.”

Volle startgrid en veel jong talent
 
Start 2022 Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Superprix Race 1
Start 2022 Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Superprix Race 1
Olivier Aerts, de Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux is ook een tevreden man: “Het kampioenschap groeit jaar na jaar en dat is de vrucht van een professionele aanpak, een sterke samenwerking met onze partners en uiteraard het enorme werk van de teams die jaar na jaar hun vertrouwen in onze klasse bevestigen en ik wens hen daar persoonlijk enorm voor te bedanken. Met 29 vaste deelnemers en drie gastrijders in Spa, bevestigt de Porsche Carrera Cup Benelux zijn status van zeer sterke competitie in de Lage Landen.”  

Een van de pijlers van de Porsche Carrera Cup Benelux is de Talent Pool, voorbehouden aan talentvolle jonge rijders. Zij krijgen op diverse vlakken een intensieve begeleiding binnen de competitie met het oog op een professionele carrière in de autosport en mogelijk een plaats binnen het Junior Programme van Porsche Motorsport. 
 
Start 2022 Porsche Carrera Cup Benelux Spa Race 1
Start 2022 Porsche Carrera Cup Benelux Spa Race 1
Het is schitterend om vast te stellen dat er dit jaar niet minder dan zeven jonge rijders zich aandienen en zij gaan een zeer mooie strijd binnen de strijd leveren”, aldus nog Olivier Aerts. “Jong talent in sport zien opgroeien, is altijd een must. Wij wensen Flynt Schuring (NLD), Sacha Norden (NLD), Robert de Haan (NLD), Dirk Schouten (NLD), Quentin Antonel (Fra), Etienne Ploenes (Dui) en Horst Felix Felbermayr (Oost) alle succes!”   
 
De twaalf teams vindt u in bijlage en zij maken zich op om nu vrijdag 7 april in Spa-Francorchamps een ultieme stap richting de start van het seizoen 2023 te zetten, tijdens de officiële testdag van de Porsche Carrera Cup Benelux. Daarna scheiden ons nog drie weken alvorens de snelste merkencup van de Benelux zijn eerste winnaars kent.

Porsche Carrera Cup Benelux

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 4 april 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons