van der Horst

Porsche laat 2014-spec 911 RSR debuteren in Bahrein

Porsche 911 RSR 2014-spec
Porsche 911 RSR 2014-spec
Porsche laat dit weekend de 2014 versie van de 911 RSR debuteren in de 6 Hours of Bahrain. GTE-Pro wagens mogen maar een keer per jaar een update meekrijgen en de reglementen dicteren dat er minstens eenmaal moet geracet worden met de nieuwe ontwikkelingen in het jaar van homologatie. De nieuwe 911 RSR kon dit seizoen niet altijd de evenknie houden met Ferrari en Aston Martin, maar in de 24 uren van Le Mans stond het merk uit Stuttgart er opeens en ging het met een 1-2 lopen.
Porsche 911 RSR 2014-spec
Porsche 911 RSR 2014-spec
De twee bolides die dit weekend in actie komen betreffen gloednieuwe chassis’. De aerodynamische balans werd gewijzigd zodat de wagen zich gemakkelijker laat besturen, voornamelijk in de snelle bochten, wat tot nu toe een van de zwakke punten was van de 911 RSR. “De wagen is heel goed in harde remzones en tijdens het accelereren, we hebben dan ook goede tractie gezien de positie van de motor boven de achteras,” aldus Richard Lietz. Concreet werd de vorm van de bumper vooraan gewijzigd en werd er een bredere achtervleugel gemonteerd (+80mm). Ook de aansluiting om te tanken werd gewijzigd. Voorts blijft Porsche schaars met informatie.
 
Twee 2014-spec RSR zullen volgend seizoen aan de start verschijnen in het United Sportscar Championship in de handen van CORE Autosport, dat de fabriekskleuren zal verdedigen in het nieuwe kampioenschap. Ook Team Falken Tire zal een beroep doen op de 911 RSR. Of de wagen volgend seizoen zal terugkeren in het FIA WEC werd nog niet bevestigd, evenmin of we de 2013-versie zullen zien in de ELMS. Het aantal exemplaren van de nieuwe GTE blijft voorlopig beperkt. 

Foto's: WEC/DPPI / Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 28 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons