van der Horst

24H Spa: Porsche met leger fabriekspiloten aan de start

Monza: De race in beeld gebracht
De affiche voor de 24 uren van Spa ziet er met de dag beter uit en de afgelopen dagen viel het goede nieuws vooral te rapen in het kamp van Porsche. De Duitse constructeur die dit jaar de 50e verjaardag viert van de 911 oogt voor deze editie weer de inzet te verhogen in een poging de Ardense klassieker voor het eerst weer op het palmares bij te schrijven sinds 2010. Na de inschrijving van Manthey Racing en nadat vorige week reeds de bemanning van de tweede ProSpeed Competition Porsche in de Pro Cup werd bekendgemaakt, deelt het Britse Autosport nu ook de line up van de Pro GT by Almeras Porsche mee… wederom een kanshebber op de zege erbij!
  • Skylimit Events
F1 Eerste beelden uit Melbourne
Het was al enige tijd duidelijk dat de ‘blanco’ bemanning van de Pro GT Porsche in de Pro Cup er een zou zijn die niet zou teleurstellen. Dat is ook het minste wat we kunnen zeggen als we u meedelen dat niemand minder dan Porsche fabriekspiloten Timo Bernhard, Jörg Bergmeister en Toyota LMP1-rijder Nicolas Lapierre het stuur zullen nemen van de Franse 997 GT3-R. Zoals u reeds eerder kon lezen op autosport.be krijgt ook de tweede ProSpeed Porsche een fraaie bezetting mee met Nick Tandy, Marco Holzer en Marco Mapelli, terwijl de eerste wagen sowieso al sterk voor de dag kwam met vaste rijders Soulet/Maassen/Hennerici. Herhalen we tot slot ook nog eens dat het Manthey Racing exemplaar de sporen zal gegeven worden door Marc Lieb, Richard Lietz en Patrick Pilet.

Foto's: Martijn Wouters & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op maandag 15 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons