van der Horst

24H Spa: Voorbeschouwing ProSpeed Competition

De hoofdwedstrijd van de Blancpain Endurance Series, de 24 Uur van Spa vindt plaats van 25 tot 28 juli op de omloop van Spa-Francorchamps. In het 50ste verjaardagjaar van de Porsche 911, zal ProSpeed Competition maar liefst drie exemplaren van de prestigieuze en snelle Duitse GT inzetten. Achter het stuur van de Porsche 911 GT3-R #75, vinden we Marc Hennerici (GER), Xavier Maassen (NDL) en Maxime Soulet (BEL) en zij zetten in Spa dus hun Europese campagne verder. Naast deze Porsche zien we een tweede exemplaar, met het nummer… #911, een Porsche 911 GT3-R voor het trio Marco Holzer (GER), Nick Tandy (GBR) en Marco Mapelli (ITA). De eerste twee geciteerde namen komen uit voor Porsche Motorsport. De Italiaan is een ontwikkelingspiloot voor Pirelli SpA. De derde Porsche 911 van het Belgische team heeft als opdracht de zege in de categorie Gentlemen’s Trophy. Didier Grandjean (BEL), Carl Rosenblad (SWE), Martin Rich (GBR) en Mathijs Harkema (NDL) nemen het stuur van een Porsche 911 in de versie GT3 Cup, de meest verkochte competitiewagen in de wereld.
  • Shopa
Na de testdag van de 24 Uur van Spa, die op woensdag 3 juli in het hart van de Belgische Ardennen plaats gevonden heeft, maakten Luc Goris en Rudi Penders in Tongeren, de ankerplaats van het Belgische ProSpeed Competition, een laatste stand van zaken op. Met negen verschillende merken aan de start, uit één en dezelfde GT3-klasse, is Spa zonder meer de grootste race van de wereld met GT-wagens. De hamvraag is dan ook: welke rijders verdedigen de kleuren van het team ProSpeed Competition?
 
#75 Porsche 911 GT3-R - Pro Cup
Marc Hennerici (GER) – Xavier Maassen (NDL) – Maxime Soulet (BEL)
“Twee seizoenen al maken Marc, Xavier en Maxime deel uit van het team in Blancpain Endurance Series en zij kennen zowel de wedstrijd als de Porsche 911 GT3 zeer goed”,weet Rudi Penders, de teammanager van ProSpeed Competition. “Zij hebben al meerdere malen getoond dat ze in de Porsche snel kunnen zijn, getuige hun zege vorig jaar op de Nürburgring of dit jaar nog, een eerste startlijn voor de wedstrijd in Monza. Zij hebben samen snelheid aan boord, snelheid niet enkel over één ronde, maar over een hele race. Ze kunnen rijden zonder te fouten maken en met respect voor een opgelegd ritme. Ze kennen elkaar ook heel goed en ze zijn een voorbeeld van hoe rijders in een team moeten functioneren.”
 
#911 Porsche 911 GT3-R - Pro Cup
Marco Holzer (GER) – Nick Tandy (GBR) – Marco Mapelli (ITA)
“Marco Holzer weer aan boord krijgen”, aldus Luc Goris, de Technisch Directeur van ProSpeed Competition doet ons echt plezier. “In 2010, bij zijn debuut bij ons, was hij nog een Junior van het merk, een ruwe diamant die verder diende geslepen te worden. Ondertussen geeft hij niet alleen blijk van enorme werklust en een groeiende ervaring, maar ook van een enorme capaciteit tot technische analyse. Zij statuut als officieel rijder van Porsche Motorsport is dan ook meer dan verdiend. Nick Tandy heeft recent hetzelfde statuut gekregen en de Brit is een geboren winnaar, op zoek naar een eerste grote zege in de uithouding. Samen beschikken Marco en Nick over heel wat troeven en ze zullen kunnen genieten van de technische bagage van Marco Mapelli, ontwikkelingsrijder ‘Motorsport’ bij Pirelli SpA. Hij is tevens een trouwe rijder van Porsche in competitie sinds 2010. We konden ons geen beter team indenken voor de wagen met startnummer #911!”
 
#48 Porsche 911 GT3 Cup – Gentlemen’s Trophy
Didier Grandjean (BEL) - Carl Rosenblad (SWE) – Martin Rich (GBR) – Mathijs
Harkema (NDL)
“Als we het palmares van Martin Rich en Carl Rosenblad samen leggen, dan weet ik niet hoe lang dat zou zijn”, glimlacht Rudi Penders. “Ons doel is om een team af te vaardigen dat in staat is om in de categorie Gentlemen’s Trophy voor de overwinning te gaan. Het is een categorie waar de prestaties en de betrouwbaarheid van de Porsche 911 GT3 Cup perfect tot uiting zullen komen. We geven ook de kans aan Didier Grandjean, die met ons de leiding heeft in het Belgian Racing Cars Championship, om aan zijn eerste 24 Uur van Spa deel te nemen. Didier maakt zo een jongensdroom waar. Met de progressie die hij de laatste twee seizoenen al geboekt heeft, zal hij zonder meer een sterk team vormen, samen met Martin, Carl en de jonge Mathijs Harkema!”

ProSpeed Competition Press
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op zaterdag 13 juli 2013.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons