van der Horst

Portimão: Bentley haalt het van Audi na beklijvend duel in kwalificatierace

Bentley Team HTP - Bentley Continental GT3
Bentley Team HTP - Bentley Continental GT3
De kwalificatierace in Portugal leek een kolfje naar de hand te worden van Audi, in het bijzonder dan WRT, met liefst vier auto's op de eerste vijf startposities. Het draaide echter helemaal anders uit. De HTP Bentley van Vincent Abril en Maxi Buhk pakte de zege na een drive through-penalty voor Enzo Ide's teamgenoot Christopher Mies. Robin Frijns, die de #1 WRT Audi deelt met Laurens Vanthoor, probeerde de Engelse bolide nog in te halen in de laatste ronde, maar slaagde daar nipt niet in.
WRT Audi R8 LMS ultra
WRT Audi R8 LMS ultra
Bij de start was er meteen controverse; Abril in de Bentley nam bij de start meteen de kop over van de Audi van Mies, die bij het uitkomen van de eerste bocht prompt de limieten van de baan overschreed om de Bentley weer in te halen. Een tiental minuten later kwam het verdict van de wedstrijdleiding; een drive through-penalty voor de #2 WRT Audi, een duidelijk gefrustreerde Enzo Ide keek toe aan de pitmuur.

Maximilian Buhk
Maximilian Buhk
Laurens Vanthoor hield zijn tweede plaats mooi vast maar kon, vooral door de hoge topsnelheid van de Bentley, nooit een echte aanval plaatsen. Bij het uitrijden van de pits halverwege de wedstrijd kwam de Audi, met dan Frijns achter het stuur, echter zeer nipt als leider de baan op. Buhk zette de situatie een ronde later alweer recht door de #1 uit te remmen in de eerste bocht. De Duitser kon nooit echt wegrijden en in de allerlaatste ronde kwam er dan nog een mooie inhaalpoging van Frijns, die echter mislukte. De HTP Bentley start dus morgen vanuit pole voor de hoofdrace met naast zich de Audi van Vanthoor en Frijns. Enzo Ide kon, na de straf vroeg in de race, slechts een tiende plaats uit de brand slepen.

--- Uitslag Qualifying Race BSS Portimao 2015 (PDF) ---

Foto's: VSA/SRO, Vincent Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 5 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Algarve.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons