van der Horst

Princen wint Staden in de spurt

Kris Princen - Citroën C3
Kris Princen - Citroën C3
Kris Princen heeft zondag de tiende editie van de Rally van Staden op zijn naam geschreven. Hij haalde het na een spannende wedstrijd van Niels Reynvoet en Sébastien Bédoret. De organisatie kon een viersterrenveld voorschotelen met een pak Belgische toppers die zich klaarstoomden voor de Ypres Rally volgende week.
Het weer speelde een hoofdrol in en rond Staden. Het ene moment lag het parcours er kurkdroog bij, het andere moment zorgden regenbuien voor een spekglad wegdek. Iedereen ging wel eens onderweg met het verkeerde rubber, zodat het op einde uiteindelijk aankwam op wie de beste spurt in huis zou hebben.

Niels Reynvoet (Skoda) begon het best aan de wedstrijd, maar de Oost-Vlaming kon niet lang genieten van de leiding. Op de tweede proef stootte Kris Princen (Citroën) door naar de kop. De Limburger mocht na de eerste lus als leider naar het service. Princen leek door te stomen, maar Sébastien Bédoret (Skoda) kon kort voor de middag profiteren van betere weersomstandigheden om zijn kleine achterstand om te buigen in een kleine voorsprong.

De jonge pupil van Skoda kon ook na de lunch wat afstand nemen, maar met de eindmeet in zicht nam Bédoret geen risico's meer met de Ypres Rally in het achterhoofd. Hij lichtte het voetje waardoor Princen opnieuw de leiding kon nemen. Het grootste gevaar voor de Limburger kwam verrassend genoeg van nog verder. Reynvoet zette op de slotproef, in de regen, een fabelachtige tijd, maar kwam 1.6 seconde te kort voor winst. Bédoret eindigde uiteindelijk op 7.8 seconden in deze nagelbijter. "Ik wou toch nog echt gaan voor winst, om het team een mooie overwinning te schenken na alles wat ze meemaakten", aldus Princen. DG Sport werd namelijk hard getroffen door het noodweer enkele weken geleden.

Pieter Tsjoen - VW Polo
Pieter Tsjoen - VW Polo
Vincent Verschueren (VW), die snel veel tijd verloor door een foutje, klokte wel twee besttijden maar moest vrede nemen met de vierde stek op driekwart minuut. Pieter Tsjoen (VW) werd mooi vijfde op net iets meer dan een minuut. Chris Van Woensel (Mitsubishi) werd zesde, net voor Patrick Snijers (Porsche) die de winst pakte bij de GT's, ten koste van Andy Lefevere (Porsche) die iets te veel foutjes maakte. Pieter-Jan Maeyaert (BMW) won bij de historics bij zijn debuut met de BMW M3.

Tom Rensonnet - Renault Clio
Tom Rensonnet - Renault Clio
Pechvogels van de dag waren PJM Cracco (Skoda) die in het slot nog een wiel afreed, Grégoire Munster (Hyundai) die van het ene probleempje in het andere viel en RACB-pupil Tom Rensonnet (Renault) die besloot in een gracht. Nog te noteren, de twaalfde stek voor Lauri Joona (Ford). De Fin kwam als enige buitenlander warm draaien voor de Ypres Rally waar hij een gooi doet naar winst in JWRC.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zondag 8 augustus 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons