van der Horst

Paul Ricard: Pro GT Porsche snelst in vrije training

Pro GT by Almeras - Porsche 997 GT3-R
Pro GT by Almeras - Porsche 997 GT3-R
Frank Perera heeft in de eerste vrije training voor de Blancpain Endurance Series race te Paul Ricard de snelste tijd gedraaid. De Fransman, die in Silverstone nog de pole wist te bemachtigen, laat dus weer een flits van zijn kunnen zien door 1 van de 2 aanwezige Porsches richting de top van de tabellen te sturen. Ook Nissan liet een goede indruk na door vroeg in de sessie met beide wagens al vooraan te komen postvatten, uiteindelijk eindigden de twee GT-R’s op P2 en P5.
M-Sport Bentley Continental GT3
M-Sport Bentley Continental GT3
Christopher Mies reed zijn Belgian Audi Club Team WRT Audi #3 naar een degelijke derde tijd op 0.893 seconden achterstand, de WRT Audi’s konden vorig jaar geen vuist op het Franse circuit, maar zijn voorlopig dus weer bij de pinken, zelfs zonder chicane op de lange Mistral rechte lijn. De M-Sport Bentley Continental GT3 #7 die in Silverstone nog wist te winnen eindigde als negende, terwijl kampioenschapsleiders Estre/Korjus/Soucek de twaalfde chrono lieten optekenen met hun ART GP McLaren MP4-12C.

HTP Motorsport Mercedes #85
HTP Motorsport Mercedes #85
De HTP Motorsport Mercedes #85 van Nico Verdonck realiseerde de 18de tijd (+1.712s), terwijl de WRT Audi #1 van Laurens Vanthoor niet verder kwam dan P23 en de M-Sport Bentley van D’Ambrosio P28.

--- UITSLAG FREE PRACTICE PAUL RICARD (pdf) ---

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 27 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons