van der Horst

Prospeed Competition ook in ELMS?

ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 RSR
ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 RSR
Prospeed Competition zal over twee weken iets vroeger afreizen naar het circuit van Paul Ricard, want naast hun aanwezigheid tijdens de officiële FIA WEC testdagen zal het team uit Tongeren ook met een Porsche 911 GT3 RSR deelnemen aan de testen van de European Le Mans Series. Bij de voorstelling van de deelnemerslijst voor het Europese kampioenschap midden vorige maand was er nog geen spoor van Prospeed, maar nu lijkt men reeds in een gevorderd stadium voor een mogelijke deelname. Maxime Soulet zal er de Belgische Porsche delen met voormalig teamgenoot Paul Van Splunteren en de Griek Dimitris Deverikos, die de voorbije jaren vooral actief was in de International GT Open.
François Perrodo en Emmanuel Collard, de rijders voor ProSpeed Competition in het FIA WEC, zullen ook aanwezig zijn op de ELMS testdagen maar dan op de GTE Porsche van het Franse Crubilé Sport. De GTE-klasse zal overigens met voorsprong de populairste categorie zijn in Paul Ricard, met maar liefst 14 wagens die verwacht worden op 1 en 2 april. Boutsen Ginion zal ook present tekenen, niet met de verwachte Oreca 03 LMP2 maar met een van de McLarens in de GTC-klasse, vooralsnog zonder rijdersbezetting. Boutsen Ginion verloor met Vincent Capillaire afgelopen week nog zijn enige bevestigde rijder aan Sébastien Loeb Racing, nadat bekend raakte dat het team van Olivier Lainé pas op de reservelijst stond voor de 24 uren van Le Mans.

Zie ook: De volledige deelnemerslijst voor de ELMS testdagen 2014 (pdf).

Foto: ProSpeed CompetitionDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op woensdag 19 maart 2014.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons