van der Horst

QEV Technologies vervoegt Extreme E

QEV Technologies
QEV Technologies
Het is al een tijdje stil rond de Extreme E, maar vandaag kondigde een nieuw team zich aan. Het Spaanse QEV Technologies bevestigde dat het volgend jaar aanwezig zal zijn bij de start van het kampioenschap in Senegal. De deelname heeft overigens een bijzondere zijde, want het Spaans bedrijf heeft namelijk geen rijk verleden op het circuit, maar wel in van het ontwikkelen van onderdelen.
QEV Technologies is een bekende bij de Formule E, maar niet als constructeur. Het Spaans R&D bedrijf ontwikkelt namelijk elektrische aandrijvingen voor verschillende motorsportprojecten, maar ook voor elektrische hypercars en bussen. In de Formule E leveren zij op dit moment onderdelen aan Mahindra en NIO 333 en hielp het ook Nelson Piquet Jr. aan de titel in het allereerste Formule E-seizoen. Nu wil men zich zelf mengen in de debatten.

Pedro de la Rosa
Pedro de la Rosa
De Spaanse organisatie heeft haar zinnen gezet op een bekende naam als teammanager; mede-landgenoot Pedro de la Rosa - al heeft die nog niet getekend. De voormalige F1-piloot was vorig seizoen ook nog te vinden in de Formule E-paddock, toen hij bij DS Techeetah als technisch en sportief directeur fungeerde. Hiermee hebben we al vijf teams die hun deelname bevestigden, nadat ABT, HWA, Venturi en Veloce Racing dit al eerder deden.

Foto's: Extreme E - Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op woensdag 4 maart 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons