van der Horst

QSR Racingschool organiseert QSR Promotion Cup in 2021

Citroën C1 - QSR Promotion Cup
Citroën C1 - QSR Promotion Cup
QSR Racingschool organiseert vanaf dit jaar de QSR Promotion Cup met races op Circuit Zolder en Circuit Zandvoort. De nieuwe Cup is speciaal georganiseerd voor jongeren die na het karten goedkoop willen beginnen met circuitracen en bij uitbreiding iedereen die zich kan vinden in de filosofie en zijn kans wil wagen. Organisator Stefaan Schoonjans stond Autosport.be te woord.
  • Dreamdrive
In de QSR Promotion Cup zullen Toyota Aygo's, Citroën C1's en Peugeot 107's rijden. De basis voor alle wagens is gebaseerd op die van de Toyota, maar Citroën en Peugeot geven 'hun' wagens een andere voor- en achterzijde. "Op die manier houden we de Cup goedkoop", vat Stefaan Schoonjans zijn betoog aan. "Het doel van de Cup is dat iedereen zich kan inschrijven. De stap naar races zoals de Belcar is vaak te groot voor beginners. Met de QSR Promotion Cup willen wij juist de stap van karting naar autosport verkleinen."

Renzo Uylenbroeck - Citroën C1
Renzo Uylenbroeck - Citroën C1
"Iedereen kan zich dan ook inschrijven voor de Cup, al willen we wel rijders met bakken ervaring weren. Denk bijvoorbeeld aan namen als Bert Longin. Toen hij zich met zijn team inschreef in de Ford Fiesta Sprint Cup, schrikte dat onervaren renners af. Tenzij zulke rijders zich inschrijven als coach, laten we hen liever niet toe", stelt Schoonjans duidelijk. "Het doel is eigenlijk twee groepen mensen uit onze Raceschool te laten doorstromen. Enerzijds jongeren rond de zestien jaar die recht uit de karting komen en op deze manier willen beginnen te racen op een circuit en anderzijds de ietwat oudere onervaren racers die nu hun droom willen waarmaken."

Toekomstige samenwerkingen

De organisatoren van de QSR Promotion Cup gaan in de toekomst ook samenwerken met het Nederlandse Dutch National Racing Team (DNRT). "Op die manier kunnen we ook in andere landen meerijden in verschillende kampioenschappen. Wij zoeken eigenlijk continu naar partners. We willen in zoveel mogelijk kampioenschappen aan de start verschijnen, maar wel ons eigen kampioenschap en categorie behouden", aldus de organisator.

Citroën C1 - QSR Promotion Cup
Citroën C1 - QSR Promotion Cup
"We beginnen dit jaar met de nieuwe Belcar Skylimit Sprint Cup omdat we een goede verstandhouding hebben met Circuit Zolder. Toen QSR Racingschool op het idee kwam om deze Cup op te richten, heb ik dan ook beloofd aan directeur Harry Steegmans dat we minstens tien wagens zouden inschrijven in de Beclar Sprint Cup", vervolgt Stefaan Schoonjans. "Het ziet er naar uit dat dat gaat lukken. In de afgelopen maanden hebben er al twintig testen plaatsgevonden. Of er effectief zoveel inschrijven gaan binnenrollen, hangt natuurlijk ook af van hoe de coronapandemie evolueert."

De voorlopige kalender van de QSR Promotion Cup 2021 vindt u hier:
DatumEvenement
3-4 aprilCircuit Zandvoort*
8-9 meiNew Race Festival (Circuit Zolder)
3 juliVoorprogramma 24 Uur van Zolder
11-12 septemberFIA ETRC Belgian Truck Grand Prix
* evenement onder voorbehoud
Foto: QSR Race Promotion Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit op maandag 15 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons