van der Horst

Nürburgring: Dylan Derdaele: "Zeer tevreden met eerste podium in GT Open"

V8 Racing - Chevrolet Corvette Z06
V8 Racing - Chevrolet Corvette Z06
Afgelopen weekend werden op de Nürburgring de eerste twee manches verreden van de International GT Open. V8 Racing zette er verschillende wagens in, waaronder een Corvette in GTS voor Dylan Derdaele en Dennis Retera. De wedstrijdverslagen hebben we reeds neergepend op Autosport.be, maar nu geven we graag nog even een terugblik van Dylan Derdaele op zijn gesmaakte maidentrip in GT Open mee.
  • De Swert Opticiens
Dylan Derdaele/Dennis Retera
Dylan Derdaele/Dennis Retera
“Laat ons stellen dat ik de Nürburgring verliet met gemengde gevoelens. Het was goed, maar we maakten enkele fouten en dat heeft ons een podiumplaats gekost tijdens de eerste manche. We verloren 20 seconden omdat het team, ondanks een lange safety car procedure, opteerde voor een bandenwissel. Door de extreem koude temperatuur van de track duurde het drie ronden voor Dennis de banden op de goede temperatuur kreeg en zodoende smolten onze kansen als sneeuw voor de zon”.

“Anderzijds verliep het zondag perfect en waren we zelfs even in strijd voor de zege in GTS. We werden uiteindelijk mooi derde na enkele schitterende duels, maar ik had wat problemen met de remdruk waardoor ik niet op de volle 100% kon blijven presteren. Hierdoor was het nog sprinten tot de laatste meter om de opzittende Audi af te houden. We wisten dat deze nadien strafseconden zou krijgen, maar ik wou als derde over de meet bollen. Maar nogmaals, met een eerste podium in het eerste raceweekend in GT Open ben ik zeer tevreden”.

Dylan Derdaele is door zijn activiteiten binnen Belgium Racing een Porschist pur sang, maar heeft de overstap naar een wagen met een compleet andere opbouw en een gigantisch koppel goed verteerd en geen fouten gemaakt. Hij lukte een goede start en won verschillende plaatsen in het startgewoel tijdens de eerste manche van het weekend. Niet alleen de wagen, maar ook het team van V8 Racing en teammaat Dennis Retera zijn nieuw voor de snelle Limburger.  

V8 Racing - Chevrolet Corvette Z06
V8 Racing - Chevrolet Corvette Z06
“Het V8 Corvette team laat niets aan het toeval over en bespreekt elk detail zorgvuldig met Dennis en mezelf. Gedurende heel het weekend voelde je de progressie van de Corvette en zijn bemanning waardoor onze rondetijden steeds beter werden. Gezien Dennis en ikzelf op zondag het enige duo was van de 3 wagens binnen het team dat een podiumplaats kon scoren, scherpt de relatie met mijn ploegmaat Dennis en het volledige team flink aan. Een vertrouwen dat al voor het weekend goed zat, maar er alleen nog beter is op geworden. Het feit dat we heel het weekend de hoogste topsnelheid konden noteren, geeft ons uiteraard ook het nodige vertrouwen voor de komende races. Toch zal het binnen een maand op het bochtige circuit van Portimão niet eenvoudig worden. De meeste van onze concurrenten kunnen bij het uitsturen eenvoudig en zeer snel op het gas gaan, terwijl wij echt hard moeten werken om ervoor te zorgen dat de wagen met zijn brute kracht niet uitbreekt”.

“Bij deze wens ik via deze weg ook even iedereen te bedanken die in Duitsland aanwezig waren. Van supporters, sponsors tot begeleiding en familie. Gezien alles rondom mij tot in de puntjes was voorbereid kon ik me zuiver focussen op de race wat uiteindelijk een eerste podiumplaats opleverde. Ook de emoties welke weeral bij mijn pa loskwamen na de race zijn altijd leuk om te ervaren. Ik heb alles aan hem te danken en ik wens hem hierbij reeds een gelukkige verjaardag komende donderdag”.

Foto's: Derdaele PressDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in International GT Open op maandag 5 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons