van der Horst

Nürburgring: Winst voor Soulet/Catsburg en podium voor Derdaele/Retera

Selleslagh Racing Team -  Chevrolet Corvette C6/ZR1
Selleslagh Racing Team - Chevrolet Corvette C6/ZR1
Nadat Maxime Soulet deze morgen de SRT Corvette op de pole zette, liet hij zich een beetje verrassen bij de start van race 2. Nog geen kwart ronde verder pakte hij evenwel de leiding opnieuw over van de winnaar van race 1, de V8 Racing Corvette van Pastorelli, en beiden reden weg van de concurrentie. Achter dit duo was het drummen tussen onder meer de Ferrari’s van Mavlanov en Venturi, terwijl ook de Ferrari van Leo en de Mercedes van Jäger in strijd waren voor de vijfde plaats algemeen en de eerste in GTS. Dennis Retera was na de 14de tijd algemeen en 7de in GTS iets later in de wedstrijd opgeklommen naar de 12de plaats algemeen en 6de in GTS. In die volgorde ging het pak ook richting pitstops.
Nick Catsburg pakte de leidende SRT-Corvette over van Soulet en behield de koppositie. Ramos, die de Corvette van Pastorelli erfde, viel wat terug, terwijl Camathias die het zitje in de Black Swiss Racing Ferrari ruilde met Venturi op een bepaald ogenblik in tweede positie reed. Maar even later werd hij door Zampieri en Montermini naar de vierde plaats verdrongen. Catsburg wist de eerste zege van SRT binnen te halen en won met respectievelijk 7 en 13 seconden voorsprong op de Ferrari’s 458 van Zampieri en Montermini.  

V8 Racing - Chevrolet Corvette Z06
V8 Racing - Chevrolet Corvette Z06
Ondertussen was Dylan Derdaele aan een opmerkelijke opmars bezig in de GTS klasse aan boord van de V8 Racing-Corvette. De Limburger lag op een bepaald ogenblik zelfs in tweede positie in GTS en plakte aan de bumper van de Ferrari van Sicart. Achter hem kwam de razendsnelle Andrea Piccini opzetten in de Ferrari 458 GT3. Piccini deed Derdaele eerst even door het gras rijden en pakte even nadien de tweede plaats over. Ook Sicart moest even later in Piccini zijn meerdere erkennen en de Italiaan won in GTS. Dylan Derdaele moest in de laatste twee ronden nog alle zeilen bijtrekken gezien ook nog de Audi R8 LMS ultra van Campaniço enkele aanvallen plaatste op de derde plaats. Maar de Limburger hield het hoofd koel en pakte in zijn eerste weekend met de Corvette in GT Open reeds een verdiende podiumplaats.

Soulet en Catsburg pakken ook de leiding in het kampioenschap, ex aequo met het duo Mavlanov-Zampieri terwijl Pastorelli en Ramos op een voorlopige derde plaats staan op vier punten van de leiders.

Uitslag race 2:

01. Nick Catsburg/Maxime Soulet (SRT Corvette C6/ZR1) Super GT
02. Roman Mavlanov/Daniel Zampieri (SMP Racing Ferrari 458 Italia GT3) Super GT
03. Andrea Montermini/Niccolò Schirò (Villorba Corse Ferrari 458 Italia GT3) Super GT
04. Miguel Ramos/Nicky Pastorelli (V8 Racing Corvette C6R) Super GT
05. Mirko Venturi/ Joël Camathias (Black Bull Racing Ferrari 458 Italia GT3) Super GT
06. Giorgio Roda/Andrea Piccini (AF Corse Ferrari 458 Italia GT3) GTS
07. Stefano Constantini/Alan Sicart (Ombra Racing Ferrari 458 Italia GT3) GTS
08. Dylan Derdaele/Dennis Retera (V8 Racing Corvette Z06) GTS
09. Mario Plachutta/Thomas Jäger (Lechner Racing Mercedes SLS AMG) GTS
10. Duncan Cameron/ Matt Griffin (AF Corse Ferrari 458 Italia GT3) GTS

Foto's: International GT OpenDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in International GT Open op zondag 4 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons